Til hovedinnhold

Nå kan Jolla-telefonene bestilles fra Norge

Nytt finsk mobileventyr tilgjengelig for mesteparten av Europa.

Det har gått halvannet år siden Jolla annonserte at de ville plukke opp bitene etter MeeGo. Da hadde Nokia skrotet operativsystemet til fordel for Windows Phone. Operativsystemet heter nå Sailfish OS, og Jollas nettbutikk har åpnet for norske kunder.

Nettbutikken er åpen for kunder fra Norge, Sveits og EU-landene.

Les også: Ny MeeGo-telefon allerede i år

Kjører Android-apper

Jolla-mobilene kan kjøre apper skrevet spesifikt for plattformen, og vanlige Android-apper. Disse lastes ned henholdsvis fra Jollas egen app-oversikt, og fra Yandex, som er en app-butikk for Android-apper. Du får altså ikke det fulle utvalget fra Google Play, men Yandex skal ha 85 000 apper, inkludert mange av de mest kjente.

Sailfish OS er imidlertid fortsatt i Beta-versjon når telefonene nå selges. Dermed bør du være forberedt på at du kan snuble i enkelte små bugs som ikke har rukket å bli rettet ennå.

Middels spesifikasjoner

Telefonen som nå er i salg kommer med en 4,5 tommer stor skjerm, med oppløsning på 960 x 540 piksler. På innsiden har den en tokjernet Qualcomm-brikke som er klokket til 1,4 GHz.

Global 4G-støtte er også inkludert.

Lik pris for norske kunder

For oss nordboere er det en pris på 322 euro som gjelder. I tillegg kommer frakt, og norsk merverdiavgift. Det betyr at vi betaler omtrent det samme for telefonen som EU-boerne gjør. Inkludert frakten på 12 euro, blir det en totalpris på rett under 3500 kroner.

Jolla opplyser på nettsidene sine at forventet leveringstid er tre til fire uker.

Selv om fargerike bakdeksler har vært en viktig del av markedsføringen, er det imidlertid bare utgaven med hvitt bakdeksel som nå er til salgs. Nettbutikken selger foreløpig kun telefonen, så det kan hende du må vente litt hvis du ønsker deg et deksel i en annen farge.

Les også: Viste frem den første Jolla-mobilen

Jolla-telefonen kan bestilles fra produsentens egen nettside.

(Kilde: pressemelding)

annonse