Tek.no

Nyhet

Her er den nye Lumia-toppmodellen i all sin prakt

Høyoppløst bilde av Lumia 950 har nå lekket på nettet.

Evan Blass
4 Okt 2015 10:05

Det dukker som regel opp periodevise rykter om nye mobilmodeller i forkant av lanseringene, og i sommer begynte det også å svirre informasjon om den nye Lumia-toppmodellen 950. Siden har det også dukket opp flere bilder av modellen, men nå foreligger det desidert beste bildet hittil.

Som nettstedet WMPowerUser melder kommer den nye bildelekkasjen i form av en Twitter-melding fra Evan Blass. Blass har en lang karriere som ryktemaker, og har også et godt rulleblad når det gjelder presisjon.

Skarpeste bilde hittil

Bildet viser Lumia 950-telefonen i fullfigur og i høy oppløsning, i motsetning til en del av bildene vi har sett i tidligere lekkasjer av den kommende toppmodellen.

Selv om de tekniske spesifikasjonene til Lumia ennå ikke har blitt bekreftet, er et av de mest fremtredende ryktene at telefonen får en iris-skanner som blant annet skal brukes til å låse opp telefonen med.

Som WMPowerUser peker på består en iris-skanner som regel av et kamera og en infrarød lampe ved siden av hverandre, og på det nye bildet kan man tydelig se begge disse plassert på fronten av mobilen, som altså ser ut til å bekrefte dette ryktet ytterligere.

Høy oppløsning og iris-skanning

Ellers ble det nylig bekreftet i form av en Microsoft-tabbe at både Lumia 950 og 950 XL får en oppløsning på 1440 x 2560 piksler, førstnevnte på en 5,2-tommers kjerm og sistnevnte på en 5,7-tommers skjerm. Begge har også hovedkamera på 20 megapiksler og 32 GB lagringsplass.

Videre har modellene utskiftbare batterier, og det ryktes at XL-utgaven kan lades trådløst via Qi-standarden. Storebroren skal ifølge spekulasjonene også skilte med en Snapdragon 810-prosessor under panseret, mens lillebroren visstnok får en Snapdragon 808-brikke.

Har du mistet oversikten over de nye mobilmodellene? Her er vår oversikt over månedens nye mobiltelefoner »

Les også
Avslørt: Her er Microsofts nye Lumia-toppmodeller
Les også
Microsofts nye flaggskip kan ha lekket
Les også
Dette skal være prototypen til Microsofts nye Lumia-toppmodell
Les også
– Windows Phone har ingen gode toppmobiler
Les også
Nye rykter om Microsofts kommende topp-Lumia
annonse

Les også