Tek.no

Nyhet

Plex er hacket og passord kan være på avveie

Hackeren la igjen krav om løsepenger etter at informasjonen ble stjålet.

3 Juli 2015 14:42

Plex er en av de mer populære medieserverne på markedet, og brukes for å strømme video fra hjemmeservere og PC-er til alle mulige andre typer utstyr. I et nylig dataangrep stakk en hacker av med store mengder informasjon fra selskapets blogg og forum. Dermed sitter vedkommende også på påloggingsinformasjon fra brukere som har koblet sammen sin vanlige Plex-konto med forumkonto hos samme selskap.

Passordlisten er kryptert

Ifølge Phandroid har selskapet alt gått ut for å tydeliggjøre hva som har skjedd. For det første er selve passordinformasjonen som er stjålet kryptert, og kan derfor ikke uten videre brukes til noe. Øvrig informasjon som IP-adresser og forumposter skal ikke ha vært det.

All betalingsinformasjon være på en helt annen server, ifølge Plex.

Dermed er det altså ikke utenkelig at informasjonen i praksis er verdiløs for den skyldige, men det kan være lurt å ta sine forholdsregler likevel.

Det er krevd løsepenger for informasjonen, i form av det forholdsvis spesifikke beløpet 9,5 bitcoin. Det lar seg oversette til omtrent 19 000 blanke kroner. Møtes ikke kravene øker prisen.

Hackeren skal ha oppfordret enkeltpersoner til å betale, for å få fjernet sin egen personlige informasjon. Hvis ingen betaler løsepengene trues det med at all informasjonen legges ut på nettet.

I desember skrev vi om Plex-appen for mobiltelefoner. I denne artikkelen kan du lese mer om Plex og hvordan tjenesten fungerer »

(Kilde: blog.plex.tv via phandroid.com)

Les også
Mediefavoritten Plex kommer til Apple TV
Les også
Lenovo har levert PC-er med adware
Les også
Nå blir det enklere å bruke PlayStation som mediesenter
Les også
– Barn vil dø på grunn av ny kryptering på iPhone
annonse

Les også