Til hovedinnhold

Plex er hacket og passord kan være på avveie

Hackeren la igjen krav om løsepenger etter at informasjonen ble stjålet.

Plex er en av de mer populære medieserverne på markedet, og brukes for å strømme video fra hjemmeservere og PC-er til alle mulige andre typer utstyr. I et nylig dataangrep stakk en hacker av med store mengder informasjon fra selskapets blogg og forum. Dermed sitter vedkommende også på påloggingsinformasjon fra brukere som har koblet sammen sin vanlige Plex-konto med forumkonto hos samme selskap.

Passordlisten er kryptert

Ifølge Phandroid har selskapet alt gått ut for å tydeliggjøre hva som har skjedd. For det første er selve passordinformasjonen som er stjålet kryptert, og kan derfor ikke uten videre brukes til noe. Øvrig informasjon som IP-adresser og forumposter skal ikke ha vært det.

All betalingsinformasjon være på en helt annen server, ifølge Plex.

Dermed er det altså ikke utenkelig at informasjonen i praksis er verdiløs for den skyldige, men det kan være lurt å ta sine forholdsregler likevel.

Det er krevd løsepenger for informasjonen, i form av det forholdsvis spesifikke beløpet 9,5 bitcoin. Det lar seg oversette til omtrent 19 000 blanke kroner. Møtes ikke kravene øker prisen.

Hackeren skal ha oppfordret enkeltpersoner til å betale, for å få fjernet sin egen personlige informasjon. Hvis ingen betaler løsepengene trues det med at all informasjonen legges ut på nettet.

I desember skrev vi om Plex-appen for mobiltelefoner. I denne artikkelen kan du lese mer om Plex og hvordan tjenesten fungerer »

(Kilde: blog.plex.tv via phandroid.com)

annonse