Nyhet

Nå kommer Windows-mobiler med Intel-brikker

Intels nye Atom X3 blir snart å finne i telefoner som kjører Windows 10.

Nettstedet PC World.com melder om at vi snart kan finne Intel-brikker også i telefoner som kjører operativsystemet Windows Phone, nærmere bestemt mobilversjonen av Windows 10. Telefonene har til nå brukt ARM-baserte prosessorer fra Qualcomm, og selv om disse prosessorene ikke skal kuttes ut, får nå produsenter og forbrukere større valgfrihet.

I følge PC World er det snakk om Intels nye Atom X3-brikker, tidligere kjent under kodenavnet SoFIA. I følge Intel selv er disse prosessorene mest aktuelle for mer voksende markeder enn det europeiske, men hvis Microsoft tar dem i bruk i sine telefoner vil det nok være noen å finne her likevel.

Tester Intel selv har kjørt viser at Atom X3-prosessoren yter betraktelig bedre enn tilsvarende, konkurrerende prosessorer som brukes i telefoner i det lavere prissjiktet. Dette kan forhåpentligvis gi en bedre telefonopplevelse også for dem som ikke vil bruke flere tusenlapper på telefonen.

Foto: Intel

Les mer om prosessorene her: Intels nye prosessor byr på bedre ytelse og kan måle avstander»

Liten markedsandel, mindre profitt

Når det kommer til telefoner og nettbrett kan ikke Microsoft skryte på seg noe stor markedsandel per i dag. I desember i fjor kunne vi melde at Windows Phone hadde en markedsandel på omtrent 2,7 prosent. Det er riktignok flere titalls millioner enheter, men hverken Apple eller Google trenger å bli særlig skjelvne av den grunn. I fjerde kvartal i fjor hadde stod iOS for 88,7 prosent av det totale overskuddet i mobilmarkedet på verdensbasis. Android hadde 11,3 prosent, mens Windows Phone klokket inn på 0.

Hvordan dette vil endre seg med Intel-implementering gjenstår å se; de nye brikkene blir hovedsakelig å finne i svært rimelige telefoner og nettbrett, men kanskje dette vil styrke Microsofts konkurranseevne i nettopp det segmentet.

Sniktitt: Vi liker Windows 10 allerede»

Les også
Intel vil rydde opp i Android-rot
Les også
Microsofts nye mobiler er rimelige og pene i tøyet
Les også
Slik skal Win10-appene virke på tvers
Les også
Denne skal konkurrere mot de beste på markedet
Les også
Lover dobbelt så god grafikk for nettbrett og bærbare
Les også
Denne nye AMD-brikken skal gi bedre spillgrafikk
annonse