Tek.no

Nyhet

– 40 prosent av forhåndsbestilte iPhone 6S har dette til felles

Kjøperne omfavner rosa som sin nye favoritt, hevder kjent Apple-analytiker..

Apple/Tek.no, montasje
30 Sept 2015 08:00

Nok en gang er vi kommet til den tiden av året da toppmodellsultne og pengesterke nordmenn går og venter på å kunne forhåndsbestille sin nye iPhone, i denne omgang iPhone 6S eller iPhone 6S Plus.

Nytt av året er blant annet trykkfølsom skjerm, bedre kamera og raskere innmat, men ifølge Apple Insider ser det ut til å oppta veldig mange er en helt annen ting: den nye rosafargen.

Forhåndsbestillingene i USA og flere andre land er nemlig allerede godt i gang, og KGI-analytikeren Ming-Chi Kuo mener den rosa varianten vil stå for opptil 40 prosent av det totale salget. Informasjonen kommer fra et notat analytikeren videreformidlet til investorer. Totalt sett regner han med at Apple vil selge omtrent 12 millioner enheter i løpet av den første salgshelgen. Altså vil omtrent 5 millioner av disse være av den rosa typen.

Kan være problematisk for Apple

Ville du valgt denne varianten? Rosa appellerer visst til flere enn man skulle tro. Foto: Apple

Den rosa fargens popularitet kan være problematisk for Apple, for ifølge Kuo er nettopp denne typen en flaskehals i produksjonen. Det er visstnok bare den kinesiske produsenten Foxconn som er i stand til å fremstille aluminiumsdeksler med rosa farge i industriell skala.

Utenom fargen er det visstnok bare modulen som står for trykkfølsomheten samt også baklysmodulen i de nye telefonene som kan begrense produksjonen.

Det blir spennende å se om trenden vil være den samme her i Norge også, når telefonene blir lagt ut for forhåndsbestilling og salg. Ifølge ryktene skulle forhåndsbestillingene her starte 25. september, men det gjorde de åpenbart ikke. Salgstart for iPhone 6S i Norge er uansett satt til fredag 9. oktober - samme dag som Apple Watch slippes.

Ikke alle er like fornøyd med de nye telefonene:
Investorene svikter Apple etter iPhone-lanseringen »

(Kilde: Apple Insider)

annonse

Les også