Tek.no

Nyhet

Nå lover de oss mye bedre batteritid

Ny mobil-innmat fra Qualcomm kan kanskje doble batteritiden.

Torstein Norum Bugge, Teknofil.no
3 Sept 2015 12:10
annonse

Det er få ting som er så irriterende som det å gå tom for strøm på mobilen, men med neste generasjon mobilprosessorer lover brikkeprodusenten Qualcomm bot og bedring. Det melder Engadget.

Prosessoren som skal sitte i neste generasjon toppmodeller, Snapdragon 820, skal visstnok være både dobbelt så rask og dobbelt så strømgjerrig som dagens Snapdragon 810.

Sonys nylig lanserte toppmodeller, Xperia Z5 Premium, Xperia Z5 og Z5 Compact, er blant telefonene som er utstyrt med Snapdragon 810-brikken. Det er altså først neste år Snapdragon 820 vil bli vanlig i toppmodeller.

Mer

Dette betyr ikke automatisk dobbelt så mye batteritid, men PC-er har de siste årene tjent stort på mer strømgjerrige prosessorer. Dermed er det ikke helt utenkelig at en liknende utvikling blant disse små «mobilmotorene» etterhvert kan få mye å si også for batteritiden på våre elskede, elektroniske følgesvenner.

To gevinster, forskjellige grunner

Ytelsesevinsten er hovedsaklig et resultat av overgangen fra såkalt «20 nanometer»-produksjon til 14 nanometer. Dette kan høres en smule kryptisk ut, men innebærer egentlig bare at dess mindre bestanddeler en prosessor består av, dess mer informasjon kan prosesseres på samme tid.

annonse

Sluttresultatet blir da bedre ytelse.

Batterigevinsten er på sin side også delvis et resultat av den nye produksjonsmetoden, men også av at de forskjellige delene i prosessoren «prater» bedre sammen med Snapdragon 820. Det betyr at de på langt bedre vis enn forgjengeren kan avlaste hverandre, noe som skaper bedre harmoni i systemet. «Heterogen databehandling» kaller Qualcomm det. Hva nå enn det betyr.

Qualcomm får sterke konkurrenter:
Denne prosessoren skal visstnok også øke batteritiden betydelig »

(Kilde: Engadget)

annonse

Les også