Tek.no

Nyhet

Trådløse, bittesmå øreplugger med innebygd mikrofon søker folkefinansiering

«Apollo 7» ser virkelig spennende ut.

YouTube
5 Mai 2016 16:30

Som på mange andre teknologiske felt handler gjerne utviklingen av øreplugger også om å gjøre produktene så små og kompakte som mulig. På folkefinansieringsnettstedet Kickstarter er det nå lagt ut et par nye trådløse øreplugger av den høyst kompakte sorten.

Ørepluggene bærer produktnavnet «Apollo 7» og er ifølge utviklerne verdens mest kompakte, «ekte» trådløse øreplugger.

Innebygget mikrofon

Pluggene baserer seg på Bluetooth 4.1-standarden og har ytre dimensjoner på 14,4 mm x 22,2 mm. Dette er riktignok marginalt større enn de trådløse Kickstarter-ørepluggene «Earin», som i 2014 også kalte seg verdens minste.

Det kan nok hevdes at Apollo 7 likevel tar tittelen. Ørepluggene kommer nemlig med innebygget mikrofon, i motsetning til overnevnte konkurrent.

Ellers byr Apollo 7-ørepluggene på diverse proprietære teknologier som utvikleren søker å ta patent på, og en nyutviklet mikrodriver. Til sammen skal dette gi ekstra god balanse, solid bassgjengivelse og meget lav forvrengning selv med høyt volum.

Ørepluggene kommer i et ganske lekkert aluminiumsetui som lader pluggene.
Kickstarter

Vil koste 2400 kroner

Ørepluggene kommer med et ganske stilfullt etui i aluminium som kan brukes til å lade ørepluggene. Etuiet har en enkel åpnemekanisme og skal kunne lade ørepluggene to ganger før du må lade opp selve etuiet igjen.

De skal også være fullstendig vanntette takket være en «nanobelegg»-løsning, og skal ifølge utvikleren fungere uten problemer selv etter å ha blitt fullstendig nedsenket i vann.

I skrivende stund har ørepluggene samlet inn 21 000 dollar av et mål på 88 000 dollar med 29 dager igjen. Den endelige utsalgsprisen skal visstnok ligge på 300 dollar, cirka 2400 kroner, og global lansering skal etter planen finne sted i juni. Les mer hos Kickstarter, og se også video under.

Foretrekker du hodesett? Apple har patent på en løsning som lar deg fortsette å bruke hodesettet etter at pluggen er dratt ut »

Les også
Disse ørepluggene med mikrofon fanger opp stemmen din selv i ekstremt bråk
annonse

Les også