Til hovedinnhold

Dell lanserer «premium»-Chromebook

Nye Chromebook 13 byr blant annet på karbonfiber og kraftig prosessor.

siro46/Shutterstock.com, Dell

Mye av poenget med de Chrome OS-baserte laptop-ene kjent som Chromebook er at de skal være billige, Internett-fokuserte maskiner, men samtidig kan konseptet muligens også skremme bort dem som ønsker litt mer finesser. Nettopp disse ønsker Dell nå tilsynelatende å appellere til.

I en fersk pressemelding drar PC-giganten nemlig sløret av det de kaller en «premium»-Chromebook, som byr på en del egenskaper man ikke finner i så mange andre maskiner i denne kategorien.

Core i5 og karbonfiber

Den nye modellen, Chromebook 13, har en skjerm på 13,3 tommer med full 1080p-oppløsning. Den kan leveres med prosessoralternativer helt opp til Intel Core i5, og skilter også med et maksimalt minne på respektable 8 GB. Dermed har den enkelte likheter med Googles Chromebook Pixel, med unntak av skjermen – som har lavere oppløsning.

Les mer om Chromebook Pixel »

Dell Chromebook 13. Foto: Dell

Ellers skiller maskinen seg ut gjennom et ganske eksklusivt materialvalg for denne klassen, og byr på flettet karbonfiber på baksiden av skjermen, samt en kombinasjon av aluminium og magnesium rundt selve maksinen. Dette skal ifølge Dell sørge for både lav vekt og solid holdbarhet.

Av tilkoblingmuligheter byr Chromebook 13 på én HDMI 1.4-port, én USB 2.0-port, én USB 3.0-port og mikroSD-kortleser. Dimensjonene ligger på 32,8 cm x 22,9 cm x 1,3 cm - 2,1 cm, og startvekten ligger på 1,47 kilogram. Batteritiden skal ligge på rundt 12 timer.

Baklyst tastatur

Den nye Chromebook-en skilter også med det Dell kaller en høypresisjons pekeplate, samt baklyst tastatur. Webkamera med 720p-oppløsning er også på plass. Dell ønsker at maskinen skal brukes av næringslivet, og i den forbindelse kommer den blant annet med Dells såkalte KACE-programvare for enhetshåndtering.

Startprisen på Dell Chromebook 13 vil ligge på 400 dollar i USA, det vil si rundt 3300 kroner. Det gjør den betydelig rimeligere enn Chromebook Pixel, som koster fra 999 dollar for i5-versjonen. Norsk pris er foreløpig ikke kjent, men maskinen skal komme i salg i Norge fra 1. oktober.

Det har nå begynt å komme Windows-konkurrenter til Chromebook: Acer Cloudbook er en ekstra billig Windows 10-laptop »

annonse