Til hovedinnhold

Hvor stor datapakke til mobilen trenger du egentlig?

Prøv vår datakalkulator og finn det billigste abonnementet.

Tek.no

Det er mange år siden mobiltelefonen bare var et verktøy for å ringe og sende tekstmeldinger. I dag bruker vi dem til alt fra å strømme musikk og filmer til å sende bilder og videoer til hverandre via tjenester som Snapchat og Facebook.

Dette krever store mengder data, og med mindre du er koblet til et trådløst nettverk på jobb eller hjemme, er du nødt til å forholde deg til mobiloperatørens datapakker. Dermed blir datapakken din sakte, men sikkert spist opp hver gang du ser på en video, hører en sang på Spotify eller laster inn en nettside på mobilen din.

Vi har utvidet mobilabonnementstjenesten vår for å hjelpe deg å finne ut omtrent hvor mye data du bruker hver måned, slik at du finner det billigste abonnementet for ditt bruk. Vi kaller den nye tjenesten noe så enkelt som vårmobildatakalkulator.

Slik ser den mobildatakalkulatoren ut:

Vi har prøvd å gjøre kalkulatoren så enkel som mulig å bruke, og vi har kuttet ut en del mobilaktiviteter som er vanskelige å kalkulere, slik som appnedlastning og skylagring.

Appnedlastning er ikke med fordi vi mener dette er noe som skjer ganske sporadisk, ikke hver dag. Skylagring er ikke tatt med fordi dette ofte skjer i bakgrunnen, og ikke noe du aktivt kontrollerer. I mange tilfeller er dette kun tilgjengelig hvis du er koblet til et Wifi-nettverk uansett.

Dårlig utvalg for de med stort dataforbruk

Ikke overraskende avslører kalkulatoren at du trenger store datapakker for å kunne se video og lytte til musikk på pendlerturen din hver dag. Spesielt utslagsgivende er det hvis du skrur opp kvaliteten, og ser på video i 1080p-oppløsning og strømmer musikk i lossless-kvalitet. Da skyter databruken i været.

Kalkulatoren avslører også det vi har visst lenge, og også skrevet om: Det finnes ingen gode alternativer blant de norske abonnementene for de som bruker mye data. Kanskje det vil endre seg nå som Telenor har sluppet abonnement med datapakker opptil 60 GB, og forhåpentligvis får med seg resten av operatørene med på kjøret.

annonse