Nyhet

Apple-skaperen frykter ikke lenger roboter

Steve Wozniak har ombestemt seg.

Tidligere i år mente mannen som skapte den originale Apple-datamaskinen, Steve Wozniak, at fremtiden ser mørk ut for menneskene, og at roboter og kunstige intelligenser ville ta over.

Han mente at roboter og datamaskiner etter hvert vil kunne tenke betydelig raskere enn mennesker. I en robotverden der effektivitet er alt som betyr noe, vil vi være for ineffektive og bli fjernet fra systemet, fryktet han.

Nå har han imidlertid ombestemt seg.

Steve Wozniak skapte Apple og Apple II, og la dermed grunnlaget for Apple-imperiet. Foto: Ed Uhtman

– De kommer til å bli smartere enn oss, og hvis de er smartere enn oss kommer de til å skjønne at de trenger oss, sier Wozniak ifølge TechRepublic.

– De må beholde naturen

Han påpeker at mennesker «er en del av naturen», og at robotene kommer til å være smarte nok til å skjønne at de trenger naturen. I motsetning til oss, kanskje.

I tillegg håper han at robotene vil se på oss som guder, siden det tross alt vil være vi som har skapt dem. Derfor tror han robotene kommer til å hjelpe oss.

Hva tror du? Kommer robotene til å være snille med oss fordi de ser på oss som guder, eller kommer de til å ergre seg grønne over hvor primitive vi er, og legge oss inn på den sentrale intelligensens store bug-liste?

Supertenker Stephen Hawking er i alle fall ikke like optimistisk
– Å avfeie ideen om superintelligente datamaskiner som science-fiction vil potensielt være menneskehetens verste feil noensinne »

(Kilde: TechRepublic via Cnet)

Les også
– Det vil være en stor tabbe å droppe hodetelefon-inngangen på iPhone 7
annonse