Slik vil nye Canal Digital Go bli

Selskapet med en haug av endringer på blokka.

Fornebu/Tek.no: I dag inviterte Canal Digital Satellitt til pressemøte i lokalene sine. Fokuset var klart — selv om de viste frem noen nye produkter de har lansert i det siste, var det Go-tjenesten som fikk det meste av oppmerksomheten. Her har selskapet ikke tenkt å ligge på latsiden, og har en rekke funksjoner på lur.

Canal Digital vil nå deg på alle plattformer, og ser for seg at TV-en din skal bli arenaen der du deler opplevelser med andre, i form av serier, TV eller filmer. Nettbrettet og mobilen vil derimot bli enhetene vi bruker til å se innhold av egen interesse.

Samme innhold på forskjellige skjermer

Blant annet vil innholdet du finner på TV-en, nettbrettet eller mobilen se likt ut når du bruker Go. Med andre ord skal grensesnittet være det samme på alle plattformene. Samtidig skal det også være enkelt å kunne flytte over innholdet du ser på fra en plattform til en annen. Vi får demonstrert dette, og det virker å kun ta få sekunder fra bildet forlater iPaden til det er oppe og går på TV-en.

Overgangen mellom nettbrett og TV-en skal bli langt mer sømløs. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Med unntak av NRK og TV 2 vil du kunne bruke Go-appen på farten uten å måtte være tilkoblet samme hjemmenettverk som dekoderen din. Det vil altså si at så lenge du har nettverksforbindelse, uansett om det er på bussen eller på toget, kan du se på Canal Digital Go.

Du må slå inn en pinkode for å avslutte barnemodusen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Har du ikke en dekoder, men fortsatt vil sende innhold over på en større skjerm, vil støtte for Chromecast eller Airplay komme på plass. Det vil i praksis si at du for noen få hundrelapper slipper å kjøpe enda en dekoder.

Barna får mer oppmerksomhet

Har du små barn vil du neppe at de skal kunne se alt som ligger tilgjengelig av materiale hos Go. Det har Canal Digital løst ved å innføre en barnevennlig funksjon der barna får sitt eget område, hvor innholdet er rettet mot dem.

Blant annet kan ungene se direkte-TV via fem ulike barnekanaler, eller bla seg rundt i serier og filmer. Det er heller ingen enkel måte å komme seg ut av modusen igjen, hvor du må taste inn en pin-kode for å avslutte funksjonen.

Etterlengtet innhold til arkivet

Canal Digital jobber også videre med ukesarkiv-funksjonen, som på kort tid har blitt et meget populært tilbud ifølge selskapet selv. Per i dag er det en rekke TV-kanaler hvor du kan gå inn å se hva som ble sendt de siste syv dagene, og så trykke se hva du måtte føle for. Det har imidlertid vært en viktig aktør som har manglet – NRK.

Grensesnittet skal blir enklere og bedre til å anbefale deg nytt innhold å se på. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Nå ser det imidlertid ut til at et arkiv fra rikskringkasteren vil komme i løpet av det kommende halvåret. Vi får nemlig opplyst at statskanalen vil være på plass i arkivet innen første kvartal kommende år.

Enklere og tydeligere

Canal Digital Go huser over 15 000 titler, og med et stort utvalg vil selskapet bruke mye tid og resurser på å forbedre måten tjenesten gir deg anbefalinger.

Samtidig jobbes det mye med det visuelle, hvor det nå skal bli enklere å søke på tvers av de ulike funksjonene i Go. For eksempel kan du søke opp «Hobbiten» og få opp alt som finnes under portalen med den tittelen. På enkelte ting vil det bety at du får alt fra gratis innhold til filmer og serier som kan leies.

Er du glad i serier finner du også en rekke nye serier du kan leie. Her betaler du per episode, men vi får bekreftet at Canal Digital også jobber med en løsning for å kjøpe hele sesonger av gangen.

For at du skal få se TV via satellitt er det mye utstyr som skal i sving:
Se hvordan det enorme anlegget i Nittedal forsyner deg med innhold (Ekstra) »

Les også
Dette er Canal Digitals nye dekoder
Les også
2,5 millioner nordmenn får se TV Norge igjen
Les også
Nå har Canal Digital Go kommet til Android
Les også
Canal Digital-kunde? Les dette
Les også
100 000 vil få svarte TV-skjermer
annonse