Til hovedinnhold

Disse telefonene kommer i butikkene i september

Her er de nye telefonene du finner i butikkene denne måneden. Og kanskje kommer iPhone 7?

Kurt Lekanger, Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Høsten er her, og det betyr at det etter noen litt daffe sommermåneder endelig begynner å dukke opp helt nye telefonmodeller i butikkene.

En del produkter vil også bli lansert på den store IFA-messen i Berlin denne uken, og de fleste av disse vil antagelig ikke rekke å komme i butikkene før litt senere på høsten. Men det kan hende noen av IFA-mobilene faktisk dukker opp allerede i september.

Vi trodde også at Samsung Galaxy Note 7 skulle komme denne måneden, men den ble altså utsatt på grunn av potensiell brannfare.

iPhone 7 i september?

En av telefonene som kan komme i september – men som er usikker, er Apples nye iPhone 7. Vi vet at den skal vises frem den 7. september, men hvor lang tid det tar før den kommer i butikkene er ikke sikkert. Ifølge enkelte rykter skal forhåndssalg starte den 9. september, og de første telefonene bli sendt ut den 16. september.

Om Norge blir blant de første landene som får iPhone 7, vet vi heller ikke. Men det er altså visse muligheter for at også Apples nye iPhone vil kunne kjøpes i løpet av september.

Dette er de viktigste nye telefonene som skal komme i butikkene i september, ifølge produsentene selv:

Huawei

Honor 8

Huawei Honor 8.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Huawei er virkelig aggressive for tiden, og slipper den ene heftige telefonen etter den andre. Nå er en av toppmodellene i selskapets litt rimeligere serie, Honor, på vei inn i norske butikker.

Honor 8 er bygget i glass, med avrundede kanter både foran og bak. Telefonen er flott å se på, og har en 5,2-tommers skjerm med god bildekvalitet. Blant de mange fiffige løsningene på denne telefonen nevner vi at fingeravtrykksleseren på baksiden også kan brukes som en knapp som du selv bestemmer funksjonen til. Et trykk på fingeravtrykksleseren kan for eksempel starte Spotify eller skru på lommelykten.

Ytelsesmessig er dette en svært kvass telefon som ligger ganske tett opp mot de beste i markedet, uten helt å slå dem. Den har 32 eller 64 gigabyte lagring, i tillegg til minnekortplass – og det er faktisk også mulig med to SIM-kort.

Kameraet tar svært gode bilder, og har sannsynligvis den beste helautomatiske nattmodusen vi har vært borti. Telefonen har en ytelse som ligger på høyde med langt dyrere telefoner. Alt i alt et veldig godt kjøp.

Les testen av Huawei Honor 8 »
Finn beste pris på Huawei Honor 8 (32 GB) på Prisguide.no » (kommersiell partner)
Finn beste pris på Huawei Honor 8 (64 GB) på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Sony

Xperia X Compact

Xperia X Compact er en kompakt blanding av egenskaper fra de ulike Xperia X-modellene.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På IFA-messen i Berlin slapp Sony to nye mobiler: Xperia X Compact og Xperia XZ. Mens sistnevnte er selskapetes nye toppmodell, er X Compact deres nye, relativt lille, folkemobil.

I motsetning til tidligere år er ikke Compact denne gangen bare en forminsket versjon av toppmodellen. Ytelsen er lavere, skjermen er litt kjipere, men til gjengjeld er ikke prisen så verst.

Designmessig er den som snytt ut av USB-kontakten på den kliss nye toppmodellen Xperia XZ. Her er det avrundede kanter langs langsidene, og nokså skarp kant i topp og bunn. Men der Xperia XZ er laget i en aluminiumsvariant er det plast som innkapsler Xperia X Compact.

Ytelsesmessig virket telefonen akkurat like rask og fin i vanlig bruk som den ordinære Xperia X-modellen. Menysystemet er også den vante miksen av Google og Sony.

Xperia X Compact skal komme i norske butikkhyller allerede den 14. september.

Les sniktitten vår av Xperia X Compact »
Finn beste pris på Sony Xperia X Compact på Prisguide.no » (kommersiell partner)

annonse