Til hovedinnhold

WikiLeaks har lagt ut 300 000 e-poster fra Tyrkias regjeringsparti

Ble utsatt for vedvarende nettangrep før publisering. Nå stenger Tyrkia tilgangen til lekkasjenettstedet.

Gil C/Shutterstock.com

I går kveld ble 294 548 e-poster fra president Recep Tayyip Erdogans parti AKP offentliggjort av det kjente lekkasjenettstedet WikiLeaks.

Dokumentene som nå er lagt ut på WikiLeaks' nettsider skal være bare «det første lasset», og omfatter 762 e-postkontoer fra bokstavene A til I under domenet akparti.org.tr. Resten vil bli publisert senere.

E-postene er i hovedsak fra et domene som brukes for kommunikasjon med omverdenen, og omfatter altså ikke den mest sensitive internkommunikasjonen. Materialet ble mottatt av WikiLeaks én uke før det mislykkede kuppforsøket.

Ble utsatt for nettangrep

WikiLeaks hevdet i en Twitter-melding på mandag at de i forkant av offentliggjøringen har blitt utsatt for vedvarende nettangrep (såkalte DDoS-angrep). Litt senere la nettstedet ut en ny melding der de opplyste at de ikke er sikre på hvor angrepet kom fra, men at tidspunktet tilsier at det er institusjoner med tilknytning til den tyrkiske staten som står bak.

Det er kaotiske tider i Tyrkia, som WikiLeaks mistenker står bak angrepet mot dem. Bildet viser landets største by Istanbul.
COLOURBOX13967798

Angrepet mot lekkasjenettstedet kan altså tyde på at tyrkiske myndigheter ville forsøke å stanse publiseringen av dokumentene, uten at dette er noe vi kan vite med sikkerhet.

Blokkerer Wikileaks etter avsløringene

Lekkasjen har åpenbart ikke blitt godt mottatt av tyrkiske myndigheter. Ifølge WikiLeaks har nemlig nå Tyrkia blokkert nettsidene til varslerorganisasjonen, slik at de ikke lenger er tilgjengelige for tyrkiske borgere.

På WikiLeaks' nettsider kan du selv søke i e-posten. Innholdet i e-postene kan imidlertid være vanskelig å forstå, med mindre du snakker tyrkisk.

Tyrkia har aldri vært særlig Internett-vennlig: Tidligere har Facebook blitt tvunget til å sensurere nettsider som fornærmer Mohammed i landet »

annonse