Nyhet

Nå skal AMD gi bærbare PC-er flere muskler

Har nå dratt sløret av sin nye APU-serie «Bristol Ridge».

Det er nå omtrent ett år siden AMD lanserte den sjette generasjonen APU-er i den såkalte A-serien, kalt «Carrizo». I en fersk pressemelding har prosessorprodusenten nå kunngjort oppfølgeren.

Den syvende generasjonen APU-er fra AMD har fått navnet «Bristol Ridge» og skal by på en rekke forbedringer fra forrige generasjon, selv om alle de tekniske detaljene ennå ikke foreligger.

50 prosent bedre enn Kaveri

De nye brikkene kommer med både to og fire kjerner basert på «Excavator»-arkitekturen fra den forrige Carrizo-generasjonen, som ifølge AMD er «optimalisert» for den mobile plattformen og med bedre energieffektivitet enn før.

HPs konvertérbare PC Envy x360 blir den første maskinen med de nye brikkene.

APU-brikkene byr på Radeon R5- eller R7-grafikk, og AMD sier at brikkene har 50 prosent bedre total ytelse enn Kaveri-brikkene som ble lansert i 2014. Disse hadde en ytelse på inntil 856 GFLOPS.

Når det gjelder grafikkytelsen spesifikt har produsenten ifølge Liliputing uttalt at Bristol Ridge-brikkene er kraftigere enn hovedkonkurrenten Intels integrerte HD-grafikk med tilsvarende hovedprosessorer. Det er uvisst akkurat hvor stor forskjellen er.

HP Envy x360 først ut

Ellers er det verdt å merke seg at den første maskinen som får æren av å bringe de nye brikkene på markedet er HPs nye «konvertérbare» laptop Envy x360. Denne bil bli tilgjengelig både med de nye APU-ene fra AMD og i en dyrere variant med Intel-oppsett.

Bristol Ridge skal offisielt avdukes på Computex-messen i Taiwan, som avholdes fra 31. mai til 4. juni, og da vil vi antakelig få vite langt mer om de nye brikkene.

AMD slapp nylig oppdaterte drivere: De skal gi deg en god start på VR-opplevelsen »

Les også
AMD har lansert nye prosessorer med kraftig grafikk
Les også
AMD frir til esport-spillere med kraftig prosessorgrafikk
Les også
Programvaren i den svindyre Mclaren F1 er så begrenset at den må vedlikeholdes av en 20 år gammel PC
Les også
Ny arkitektur og nye Pentium- og Celeron-prosessorer fra Intel
Les også
Se når de nye storspillene får bedre ytelse
Les også
Dette er AMDs raskeste hittil
Les også
AMD lanserer nye grafikkbrikker i april
annonse