Nyhet

Snart kan du twitre fra GPS-en

TomTom tar opp kampen mot mobiltelefonene.

TomTom akter ikke å kaste inn håndkledet, selv om bruken av smartmobiler eksploderer, og mange får navigasjonstjenester som en funksjon på mobiltelefonen. TomTom vil tvert imot flytte enkelte tjenester vi kjenner fra smartmobilene over på GPS-en.

Tjenestene det er snakk om er Twitter, TomTom Places, Expedia, TripAdvisor og Yelp.

Twitre fra GPS-en

Twitter kjenner vi fra både PC og mobiltelefoner, mens TomTom Places minner om Google Search, men med noen forskjeller. Blant annet kan du skrive søkeordene dine på ditt eget språk, også når du er i utlandet. Det betyr at du kan søke på ”bakeri” eller ”bilverksted” uavhengig av om språket i landet der du befinner deg er. Dessuten kan du søke på produkter. Søker du på TomTom vil du finne nærmeste butikk som fører TomToms produkter, og ikke bare adressen til selskapets hovedkontor.

Bestill hotell

Expedia lar deg søke på hoteller i nærheten. Resultatet av søket ditt vil dukke opp på en liste sortert etter avstanden til interessepunktet. Jo nærmere det ligger, jo høyere opp på lista kommer det.

På hvert interessepunkt er det også lagt til ytterligere informasjon. Adresse er en selvfølge – vi snakker tross alt om en navigasjonsenhet. Men i tillegg kommer brukererfaringer, dersom noen skulle ha lagt inn slike. Du vil også få opp telefonnummer, priser og annen informasjon som er relevant for deg.

Oppdaterte reiseråd

TripAdvisor og Yelp viser vei til restauranter, spisesteder, kinoer og mye mer. Også her får du oppdatert informasjon om stedene du kan besøke.

Twitter-funksjonen i TomTom er foreløpig ganske begrenset. Du trykker på Twitter-logoen når du har lagt inn adressen du skal til, og GPS-en sender en melding så alle som følger deg på Twitter kan se når du kommer frem. Skulle det bli forsinkelser på veien, så sender GPS-en en ny melding som holder dine Twitter-fans oppdatert. Meldingen som skal sendes genereres automatisk, men du kan endre den før den publiseres.

Om det er en god idé å twitre om hvor du befinner deg er en annen sak. Twitter er en åpen tjeneste, og det er ikke bare vennene dine som kan se hvor langt hjemmefra du er.

Arikkelen fortsetter under bildet

Også på iPad

TomTom tror de nye tjenestene kan bidra til at flere velger å bruke deres rendyrkede GPS-løsning, fremfor å stole på mobiltelefonen som navigasjonsverktøy. GPS-en har alle kart om bord, så du risikerer ikke å få problemer i områder der det er dårlig mobildekning. GPS-en rendyrker informasjonen du trenger som sjåfør, og holder deg oppdatert om værforhold, hendelser, omkjøringer, køer og mye annet.

De nye funksjonene vil bli tilgjengelig også på eksisterende GPS-er med Search and Go Live.

En annen nyhet fra TomTom er en ny versjon av TomToms navigasjonsløsning for iPad. Mens du tidligere har kunnet bruke en iPhoneversjon også på iPad, blir det nå utviklet en egen app med høyere oppløsning for iPad. Denne utnytter også skjermstørrelsen på en annen måte. Blant annet vil du få opp informasjon om avkjøringer på en mindre del av skjermen, og ikke som et helt nytt bilde slik det er i dag.

TomTom sier de nye tjenestene også vil bli tilgjengelig på deres mobilapplikasjon. Foreløpig finnes mobilappen bare for iPhone/iPad, men en Android-versjon skal være under utvikling.

Her er en video hvor TomTom viser hvordan de nye tjenestene virker:

Les også
Denne mobilholderen ødelegger ikke interiøret
Les også
TomTom GO Live 1005: Denne GPS-en er kongen av trafikken
Les også
Mio Spirit 687: Rimelig GPS med stor skjerm
Les også
Nike+ SportWatch GPS: Løpeturen blir ikke den samme uten denne
Les også
TomTom GO Live Top Gear edition: Jeremy viser deg veien forbi køene
Les også
Apps for navigasjon i skog og mark: Den beste GPS-appen for tur, jakt og sportsfiske
Les også
Med denne kart-appen finner du frem på fjellet
Les også
Ikke gjør dette på Twitter
Les også
Twitter kommer snart på norsk
Les også
Nå kan sola slå ut GPS-en din
Les også
Endelig Google Maps-navigasjon i Norge
Les også
Brukte to mobiler bak rattet
Les også
Apps til bilnavigasjon
Les også
Slik fungerer GPS
annonse