Til hovedinnhold

Nå kan du snakke til TV-en på norsk

Samsung ruller ut Smart-TV-oppdatering med norsk språkpakke.

Samsungs nye Smart-TV har mye moro å by på, blant annet stemmestyrte menyer. Problemet fram til nå har imidlertid at du har vært nødt til å snakke på engelsk for å bli forstått av TV-en. Nå har Samsung sluppet et ny programvareoppdatering som vil la deg snakke norsk i stedet.

Da vi testet stemmestyringen irriterte vi oss litt over at vi måtte si ting som «Go back» og «Smart TV on», i stedet for å gjøre det på norsk. Det var ikke fordi det var vanskelig å snakke engelsk, men fordi vi heller snakker norsk hvis vi kan velge.

Utvidet språkpakke

Nå har Samsung heldigvis gitt oss det valget. I sin nyeste programvareoppdatering til 7- og 8-serien av Smart-TV-er vil man nå kunne surfe på nettet og snakke til TV-menyene på norsk.

I tillegg har Samsung lagt inn et par ekstra funksjoner:

– Den norske versjonen som endelig er tilgjengelig er forbedret, og gir enda flere muligheter. For eksempel kan du gi en enkel kommando som «volum 12», og lyden stiller seg deretter, sier Samsungs salgsjef for AV i Norge, Paal Anders Jansen, i en pressemelding.

Utover språkjusteringen skal oppstartshastigheten for både SmartHub og applikasjoner være 50 prosent bedre enn tidligere.

Se hvordan stemmestyringen fungerer i denne videoen vi laget tidligere i år:

Slik oppgraderer du

For å oppgradere din TV må du finne den aktuelle modellen på Samsungs hjemmesider. Trykk på «Support» øverst til høyre på produktsiden, og velg «Flere nedlastninger». Trykk så på knappen for «Fastvare». Der finner du både den nye fastvaren og en guide som forteller deg hvordan den installeres.

Last ned fastvaren og klargjør minnepinnen som beskrevet i manualen, før du setter den i TV-en og gjør den endelige installasjonen der.

(Kilde: Pressemelding)

annonse