Til hovedinnhold

Hasselblad Masters åpner for småformat

Trenger ikke lenger mellom- eller storformat i konkurransen.

Den prestisjefylte konkurransen Hasselblad Masters har tradisjonelt kun vært åpen for fotografer som bruker mellom- eller storformatskameraer. Nå gjør imidlertid Hasselblad en endring i konkurransereglene, og lar fotografer som bruker vanlig småformatkamera delta. Minstekravet er bare at kameraets oppløsning er på minst 16 megapiksler, og at du har jobbet profesjonelt de siste tre årene.

Tidligere har norske fotografer som Morten Krogvold, Kay Berg og Herdis Maria Siegert steget til topps i konkurransen, i tillegg til blant annet Anton Corbjin, Mary Ellen Mark og Chase Jarvis. Listen for å vinne noe i denne konkurransen ligger dermed temmelig høyt.

Nytt av året er en egen undervannskategori, og så lenge du har et profesjonelt undervannshus, så er det bare å sende i vei dine våteste drømmer/bilder. I tillegg er det mulighet til å delta i de vanlige kategoriene: Fine art, landskap/natur, bryllup/menneskeliv, portrett, mote, redaksjonelt, product, arkitektur, generelt, dyreliv. I tillegg har Hasselblad en egen kategori som de kaller for "Project//21" hvor alle som er 21 år eller yngre kan delta. I sistnevnte kategori stilles det ikke noe krav til profesjonalitet, og her kan amatører såvel som profesjonelle delta.

Konkurransen er av det langsiktige slaget; finalistene blir presentert i 2013, mens vinnerne ikke er klare før januar 2014. Fotografene som går til topps i de respektive klassene vil få utdelt vassekte Hasselblad-utstyr som skal brukes til egne prosjekter som til slutt blir samlet i boka "Masters Vol. 4", som presenteres på Photokina i 2014.

annonse