Til hovedinnhold

Gir deg en siste mulighet til å hente meldingene dine

I morgen har du siste sjanse før Lavabit forsvinner for godt.

The Guardian

Før NSA-varsleren Edvard Snowden gikk ut med informasjonen som førte til avsløringen av en storstilt digital overvåkning verden aldri før har sett maken til, benyttet han en svært sikker e-posttjeneste for å minimere sjansen for å bli oppdaget. Denne e-posttjenesten, som ble identifisert som Lavabit, måtte i sommer stenge brått etter at eieren ble presset av NSA.

Personer med tilknytning til tjenesten mistet selvsagt tilgang til alle meldingene de hadde liggende på Lavabits servere da tjenesten stengte dørene uten forvarsel. Nå ser der derimot ut til at alle som ble rammet skal få en siste mulighet til å gjenforenes med meldingene sine.

Åpner opp for nedlastning

Gjennom det som ser ut til å bli en to-stegsprosess, bør gamle brukere av Lavabit sette av datoen 17 oktober. Da gjenåpner nemlig tjenesten for en kort periode, slik at brukerne kan hente ut dataene sine før Lavabit etter alt å dømme forsvinner for godt.

Siden den pågående etterforskningen etter all sannsynlighet har ført til at SSL-sertifikatet brukt for å autorisere brukernes eksisterende passord er kompromittert, må de først generere et nytt for å slippe inn til meldingene sine. Deretter kan et arkiv som består at alle gamle meldinger lastes ned til brukernes maskiner.

For å få tak i de gamle Lavabit-meldingene dine kan du allerede nå besøke denne siden for å gjenopprette passordet ditt, og på samme sted skal meldingene bli tilgjengelig den 17. oktober. Mannen som stod bak tjenesten, Ladar Levison, er i øyeblikket opptatt med å kjempe mot stengingen av tjenesten i rettssystemet.

Overtar Mega stafettpinnen etter Lavabit?
Skal lage helt sikker og anonym e-post-tjeneste »

(Kilder: Engadget, pressemelding)

annonse