Til hovedinnhold

Intel bekrefter Haswell-lansering

Intels neste generasjon går straks inn i masseproduksjon.

21653783, iStock

I april i år slapp Intel sin nye flåte av prosessorer; Ivy Bridge. Med en spennende arkitektur og en helt ny form for 3D-transistorer har vi nå Intels siste stikk med prosessorer i butikkene en stund, men den nye generasjonen er ikke langt unna.

Den neste rekken – Haswell – er allerede stilt opp og står straks klar for masseproduksjon. Nå bekrefter toppsjefen i halvlederselskapet, Paul Otellini, at prosessorene skal stå klare for salg en gang i løpet av første kvartal neste år.

Kan drøye til våren

Opplysningene kom frem under en telefonkonferanse selskapet holdt i forbindelse med frigjøringen av sin siste kvartalsrapport. Selve produksjonen skal starte i løpet av kvartalet vi nå er inne i:

«Vi forventer å se en økning i varebeholdningen, siden vi starter produksjonen av vår neste generasjons mikro-arkitektur, kodenavn Haswell, som vi forventer å kvalifisere for salg i første kvartal 2013» sa Otellini, ifølge Sweclockers.com.

Men selv om Intel satser på at prosessoren er klar for salg i løpet av det første kvartalet, dukker den neppe opp i butikkhyllen før litt utover våren. Det er sannsynlig at den dukker opp i det samme tidsrommet som Ivy Bridge gjorde – altså en gang rundt månedsskiftet mellom april og mai.

Les mer om Intels kommende prosessor i vår oppsummeringsartikkel »

Se hvordan Intel lager sine prosessorer »

(Kilde: Sweclockers)

annonse