Til hovedinnhold

Google om NSA-spionasjen: – Det er bare slik samfunnet er

Eric Schmidt vil ikke fordømme overvåkningen.

Google

Etter at det store overvåkningsprogrammet PRISM ble avslørt, en sak som fortsatt rulles ut, fikk mange av de involverte IT-aktørene det travelt med å renvaske navnene sine.

Ingen av disse har likevel eksplisitt fordømt overvåkningen, og flere har også forsvart den. Det inkluderer den amerikanske presidenten, som har kalt det hele et «beskjedent overtramp».

Vil ikke dømme NSA

Nå har en av aktørene, Google, også kommet med ufarliggjørende uttalelser om den omfattende spionasje-virksomheten. Som The Guardian rapporterer skjedde dette under en debatt i New York nylig.

Google-sjefen Eric Schmidt var en av deltakerne i debatten, og utviste en relativt avslappet holdning til de store avsløringene som har skjedd i det siste.

– Spionasje og overvåkning har funnet sted i årevis. Jeg kommer ikke til å sette meg til doms over dette; det er slik samfunnet vårt er, sa Schmidt. Han la til at han tror de fleste amerikanere er positivt innstilte til at NSA jobber for å beskytte landets borgere.

Vil ha en diskusjon

Likevel mener Google-sjefen at det er høyst betimelig med en diskusjon omkring NSAs aktiviteter, og han støtter også tiltak for å hindre statlig misbruk av dataene som hentes inn.

Schmidt sa dessuten at overvåkningen kan ha den negative effekten at Internett blir mindre globalt, i den forstand at enkeltnasjoner begynner å innføre strengere beskyttelse av sine egne innbyggere.

Vil du gjerne beskytte seg mot NSA-overvåkningen? Her er noen enkle triks (Ekstra-sak) »

(Kilde: The Guardian)

annonse