Nyhet

Nvidia dumper prisen på toppmodeller

Gir samtidig bort storspill og røper dato for GeForce GTX 780Ti.

Samtidig som AMD ruller ut sin nye generasjon skjermkort fra bunn til topp, har erkerivalen Nvidia vært merkelig stille – selv lanseringen av GeForce GTX 780Ti kom både plutselig og temmelig forsiktig på. Det er det nå slutt på, og i dag har selskapet en rekke nyheter å by på.

Først og fremst lanserer de et nytt og oppgradert GeForce-kort, og GTX 780Ti skal komme i butikkene allerede 7. november. På grunn av dette senkes også prisene på både dagens flaggskip, GeForce GTX 780, og lillebror GeForce GTX 770.

Rask revansje fra den grønne leiren

De nye anbefalte utsalgsprisene for nettbutikker blir henholdsvis 499 dollar og 329 dollar, som betyr at Nvidias flaggskip vil få en amerikansk utsalgspris 50 dollar lavere enn det nyeste Radeon-monsteret. Mange butikker har ifølge Nvidia allerede begynt å sette ned sine priser for å reflektere den kommende justeringen.

Denne prisjusteringen blir nok godt mottatt av alle som har gått rundt og ønsket seg et toppmoderne GeForce-kort, men ikke helt hatt råd til det ennå. Likevel er det ikke slik at det nye toppkortet, altså GeForce GTX 780Ti, legger seg på et like fint prisnivå.

Med en veiledende utsalgspris i USA på saftige 699 dollar kan vi faktisk regne med at nordmenn må punge ut godt over 5000 for det kommende toppkortet. Samtidig har vi ikke hørt noe om at det skal skje endringer i prisen på Nvidias ultimate monster, GeForce GTX Titan, så dette vil nok fortsatt ligge på godt over 7000 kroner.

Gratis storspill på kjøpet

Det er kanskje ikke så rart at Nvidia har gått stille i dørene til nå, særlig med tanke på den villstyrlige ytelsen vi klarte å oppnå i vår test av AMD Radeon R9 290X. Dette kortet sendte nemlig AMD opp som kongen på skjermkort-haugen nok en gang, etter at Nvidia har holdt et solid grep om gullplasseringen i månedsvis.

Med lavere pris, bedre ytelse i spill, og solide spillpakker rundt en rekke av sine modeller har det sett ut som om AMD lå an til å være det høyest anbefalte merket med skjermkort de siste dagene. Sånt noe vil åpenbart ikke de grønnkledde i Nvidia ha noe av, og derfor tar de nå grep for igjen å bli favoritten på markedet.

Nvidia vil nemlig også bli med på leken om å gi bort gratis spill, og The Way it's Meant to be Played-programmet får derfor en utvidelse. Alle som kjøper det kommende toppkortet, så vel som et GeForce GTX 770, GTX 780 eller GTX Titan, vil få med Batman: Arkham Origins, Splinter Cell: Blacklist og Assassin's Creed: Black Flag på kjøpet.

For alle som vurderer å kjøpe de rimeligere GeForce GTX 760 og GeForce GTX 660 fristes det også med godbiter. Med disse skjermkortene får man nemlig begge de to sistnevnte spillene, men man får altså ikke svinge seg som Batman gratis.

Hvis du legger igjen e-post-adressen din i vår Prisguide, kan vi sende deg en e-post så snart GeForce GTX 780 Ti får norsk pris.

Nvidia slipper også ny versjon av GeForce Experience, med ny funksjonalitet:
Fra i dag kan du filme spilløktene dine automatisk »

Les også
AMD mener de ikke kopierer Nvidia
Les også
AMD Radeon R9 290X: AMDs heftigste Radeon er det kraftigste skjermkortet vi har sett
Les også
Nvidia har sniklansert et nytt toppskjermkort
Les også
AMD Radeon R7 260X og MSI Radeon R9 280X: Endelig er AMD ute med nye skjermkort, og vi har testet dem
Les også
Dette er AMDs neste toppskjermkort
Les også
GeForce GTX 780: Monsterduell: Topp-skjermkort fra Gigabyte og EVGA
Les også
Nvidia GeForce GTX 780: Toppsjiktet har fått en ny konge
Les også
Dette sier Nvidia om GeForce GTX 780
Les også
Nvidia GeForce GTX Titan SLI: Tre GTX Titan gir grensesprengende ytelse
Les også
Nvidia GeForce GTX Titan: GeForce GTX Titan er et brutalt skjermkort
annonse