Til hovedinnhold

Trekker tilbud om fri bruk

Netcom endrer jubileumstilbud.

Istockphoto/Hocus-focus

Med virkning fra fredag morgen endrer Netcom sitt jubileumstilbud slik at maks datakvote for abonnementet M+ blir 6GB. Hittil har de som har bestilt jubileumstilbudet fått ubegrenset databruk i et år.

Uten noe forvarsel endret Netcom tilbudet fredag morgen, slik at månedlig datakvote nå er 6 GB. Netcoms kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus forstår hvis noen føler seg skuffet.

– Dette er som en respons på hvordan markedet har utviklet seg. Det er viktig å justere forbrukernes forventninger så de ikke tror at fri bruk blir normen i framtida, sier Vederhus til Mobilen.no.

Guide: Slik velger du riktig mobilabonnement >>

– Vår egen vurdering

Netcom-konkurrentene var raskt ute med egne tilbud som svar på jubileumstilbudet til Netcom, men bare Netcom har hittil tilbudt fri bruk. Konkurrentene har datakvoter på 5 eller 6 GB.

Vederhus avviser at det er konkurrentenes manglende vilje til å matche tilbudet som gjør at Netcom nå reduserer verdien av sitt eget jubileumstilbud. Ifølge ham er det selskapets egen vurdering om å ikke skape et for høyt forventningsnivå hos kundene som har vært avgjørende.

– Vi gikk høyt ut med fri bruk, nå er det riktig å justere tilbudet. 6GB er fortsatt et knakende godt tilbud som gir langt mer data enn det man vanligvis får med dette abonnementet, sier Vederhus til Mobilen.no.

Endringen i tilbudet får ikke tilbakevirkende kraft. Det betyr at kunder som har bestilt Netcoms jubileumstilbud før fredag, får fri bruk av data i et år. Jubileumstilbudet varer til 20. oktober, men nå med en datakvote på 6GB.

Vederhus opplyser at responsen på jubileumskampanjen så langt har vært svært god.

Les mer: Nå bør du bytte abonnement >>

annonse