Endelig kan du ha på dingsene dine under hele flyturen

Ny lov kommer i løpet av november.

I slutten av oktober ble det mye lettere for teknofile amerikanere å fly, da det ble bestemt at det endelig var lov å ha skrudd på elektroniske dingser under hele flyreisen.

Nå har det europeiske sikkerhetsbyrået for luftfart (EASA) bestemt at de samme reglene vil gjelde for europeiske flyselskaper også.

Bare store dingser må pakkes vekk

Det betyr altså at du slipper å skru av dine elektroniske duppedingser når flyet gjør seg klar for å lette, under avgang og landing. Store enheter, som for eksempel bærbare datamaskiner, vil måtte legges vekk under avgang og landing for å forhindre fysiske skader.

Mobiltelefoner er nødt til å være satt til flymodus, men i kunngjøringen til EASA gjør de det klart at de ser på muligheter for å gjennomføre telefonsamtaler i lufta.

Kommer snart

Nå er det bare å lene seg tilbake og vente på at de europeiske flyselskapene vil ta til seg det nye regelverket, som trer i kraft i slutten av november.

I USA tok det bare et døgn før to av de største flyselskapene, Delta og JetBlue, tillot passasjerene å bruke elektroniske enheter under hele flyreisen.

Lurt på hvordan det er å fly i første klasse?
Slik er det å reise med et luksusfly »

(Kilde: The Verge)

annonse