Nyhet

Sender ut 10 millioner Galaxy S4 den første måneden

Samsung går for gull.

Det kommende flaggskipet Samsung Galaxy S4 kommer i salg i 50 land i slutten av apil, og det kan virke som om den sørkoreanske produsenten har skyhøye, nei, nærmest astronomiske forventninger til nykommeren. Ifølge GSMArena vil de nemlig sende ut hele 10 millioner enheter på verdensbasis den første måneden telefonen er i salg.

Nettstedet pressiserer at antall "shipped units," altså hvor mange enheter de sender til butikkene, ikke nødvendigvis gjenspeiler de endelige salgstallene. Med tanke på hvilken mobil det her er snakk om, og hvor godt forgjengeren Samsung Galaxy S3 gjorde det, er det ikke umulig at smartmobilene blir revet bort fra butikkhyllene i rekordfart. Fjorårsmodellen brukte for øvrig 50 dager på å nå "milepælen" 10 millioner sendte enheter, ifølge Engadget.

Les mer: Samsungs flaggskip når 30 millioner på 157 dager

Ingen mangel på deler

HTC One har slitt litt med levering av deler. Det slipper angivelig Samsung å bekymre seg for.

En av Samsung-mobilens klart største konkurrenter i sommer blir HTC One. Der HTC har slitt med å skaffe nok deler til det avanserte kameraet sitt, melder koreanske DigiTimes at Samsung har god tilgang på alle delene de trenger til sin S4. Hvor avgjørende blir dette i kampen mellom Android-toppmodellene? Her i det våte nord er dessuten den vannsikre Sony Xperia Z en annen toppkandidat som utvilsomt vil gi Samsung Galaxy S4 kamp om kundene.

DigiTimes peker for øvrig på den ustabile situasjonen på Korea-halvøya, men hevder at Samsung uten problemer vil kunne flytte produksjonen til sine fabrikker i enten Kina eller Vietnam hvis situasjonen skulle eskalere ytterligere. Derimot kan det bli et problem dersom enkelte deler som kun produseres i Sør-Korea eventuelt ikke kan eksporteres.

Samsung Galaxy S4 vil etter hvert bli tilgjengelig i totalt 150 land, i samarbeid med 327 mobilselskaper verden over.

Les også: Rekordtall for Samsung før S4-salgsstart

(Kilder: DigiTimes, GSMArena, Engadget)

Les også
Sjekk synet med mobilen
Les også
Facebook snuser på Samsung-samarbeid
Les også
– Stadig flere kjøper Sony-mobiler
Les også
Salgsforbud mot viktig del av HTC One
Les også
Xperia Z klatrer på Telenors salgslister
Les også
HTC nesten i null
Les også
Rekordtall for Samsung før S4-salgsstart
Les også
Lunken mottakelse for Galaxy S4
annonse