Australsk politi advarer mot å bruke Apple-kart

Kjørte seg vill i villmarken med iPhone som GPS.

Mye og mangt er sagt om Apple-kartene som erstattet Google Maps på iOS 6, men at de skulle være direkte farlige å bruke kommer kanskje som en overraskelse på noen. Politiet i Mildura i den australske delstaten Victoria har imidlertid nå gått ut med en offisiell advarsel mot å bruke disse kartene, ifølge The Verge.

Årsaken er at den lille byen Mildura på Apple-kartet er plassert midt i nasjonalparken Murray-Sunset, selv om den egentlig befinner seg 70 kilometer unna. Det har ført til at flere besøkende har kjørt seg vill og havnet i villmarken i stedet for byen Mildura. Ifølge Victoria Police er det god grunn til bekymring, ettersom det ikke finnes drikkevannskilder i nasjonalparken og temperaturen kan stige så høyt som 46 grader celsius.

Les også: Nokias iPhone-kart slaktes også

Mildura, Vic., ligger egentlig der den lilla stiften er på dette kartet.

"Noen motorister som politiet har funnet har stått fast i opp mot 24 timer uten mat eller vann, og har gått langt gjennom farlig terreng for å prøve å få mobildekning," skriver Victoria Police på sin nettside.

Politiet skriver også at de har kontaktet Apple angående problemet, men at det advarer reisende til Mildura eller andre steder i delsstaten Victoria mot å stole på Apple-kartene. Heller burde de stole på "andre kartalternativer" inntil problemet er løst.

Apple-sjef Tim Cook har som kjent beklaget at iOS 6-kartene ikke holder den standard som kundene deres forventer, og har lovet å sette alle kluter til for å rette feil og mangler i tjenesten. Hoder har også rullet i Apple-ledelsen etter slendrianeriet med kartene.

Les også: iPhone-oppgradering gir deg dårligere kart

(Kilder: The Verge, Victoria Police)

Les også
Apple får ikke lage 3D-kart for Oslo
Les også
Apple kjøper opp kartselskap
Les også
Nokias iPhone-kart slaktes
Les også
TomTom står bak nye gratis-kart
Les også
iPhone-oppgradering gir deg dårligere kart
annonse