Til hovedinnhold

Lansert: Apple TV med støtte for 4K

Endelig støtte for høyere oppløsning.

Under årets store Apple-lansering avslørte Tim Cook det vi allerede hadde ventet på – en ny versjon av Apple TV. Nytt for denne gangen er støtte for 4K-innhold og HDR.

Dette har vært en etterlengtet oppgradering for mange med nye, store TV-er, og noe Apple TVs konkurrenter har hatt i lang tid. Det skulle derfor bare mangle at Apple ikke lanserte dette.

I tillegg får vi nå tilgang til et langt større bibliotek av tjenester gjennom Apple TV her på berget, ettersom selskapet nå har fått på plass avtaler med mange flere tjenester (deriblant norske TV2). Dette kommer gjennom en egen app «kalt» TV, som amerikanske brukere har hatt tilgang på en stund. Nå kommer den også altså til Norge.

Andre saker fra i kveld:

Bred HDR-støtte

Høy oppløsning , og skal vi tro kodestrengene kommer ikke boksen til å være kresen på HDR-modusene. Både Dolby Vision og HDR10 skal være støttet.

Dette får vi glede av i både strømmetjenester og filmer, men også potensielt i nye spill – som Apple nå har større fokus på. Noen nyutviklede spill skal man dessuten kunne spille utelukkende med den nye, touch-sensitive kontrolleren Apple har designet, alt ved hjelp av kun én finger. Apple viste selv frem et nytt spill som så ganske lekkert ut, kalt «Sky». Spillet er utviklet i samarbeid

Nye Apple TV 4K drives dessuten av den kraftige Apple A10X-brikken, som vi finner i den nåværende generasjonen iPad, blant annet.

Nye Apple TV skal koste fra 179 dollar for 32 GB-versjonen, og 199 dollar for 64 GB-versjonen. Den gamle Apple TV vil også være tilgjengelig, for 149 dollar.

4K-TV-er blir stadig vanligere

4K-innhold har fire ganger oppløsningen av vanlig Full HD (1920 x 1080 piksler), og har blitt stadig vanligere å se på TV-er nå til dags, spesielt i Norge.

I forrige måned kunne Elektronikkbransjen melde at 28 prosent av TV-er solgt i Norge det siste året har hatt 4K-oppløsning og nesten halvparten var over 55 tommer.

Gå til direktestudioet vårt for oversikt over dagens Apple-nyheter fra Cupertino »

annonse