Til hovedinnhold

DJI slipper knøttedrone som flyr av seg selv og styres med håndbevegelser

Spark er droneprodusentens seneste lille tass.

DJI

Det dukket opp en lekkasje om en ny minidrone fra DJI allerede forrige måned, men nå har DJI offisielt kunngjort den nye dronen sin, som altså får navnet Spark. Det betyr at alle opplysningene om den lille tassen nå foreligger, hvorav én opplysning er særlig interessant.

DJI Spark kan nemlig kontrolleres ved hjelp av håndbevegelser i løse luften, en egenskap vi ikke finner på så altfor mange andre kameradroner foreløpig.

Kontrolleringen med håndbevegelser skjer via en egen modus som aktiveres automatisk idet dronen tar av fra hånden, og deretter kan du blant annet justere dronens posisjon, få den til å følge etter deg og ta selfie-bilder ved hjelp av enkle bevegelser.

Nye funksjoner og veldig kompakt

Spark kan ta av automatisk rett fra hånden din.
DJI

Det er ikke klart akkurat hvor mye som kan kontrolleres med håndbevegelser, og hvilken avstand løsningen fungerer over. Dronen kommer imidlertid også med vanlig fjernkontroll, og kan i tillegg styres med en egen mobilapplikasjon.

Ellers er Spark altså en slags lillebror til den allerede ganske kompakte Mavic Pro, som betyr den kommer med mye av den samme intelligente teknologien for registrering og unngåelse av hindringer og autonom flyvning. En av de nye funksjonene til Spark er imidlertid noe som heter QuickShot, som innebører at dronen kan fly langs en forhåndsdefinert rute på et knippe kreative måter mens den tar opp korte, 10-sekunders videoer klare for deling på sosiale medier.

Av tekniske spesifikasjoner har DJI Spark et kamera som kan ta stillbilder i 12 megapiksler og full HD-video i 1920 x 1080 piksler med 30 bilder per sekund. Den har en mekanisk gimbal som stabiliserer langs to akser, og flytiden ligger på cirka 16 minutter med fulladet batteri.

Med fjernkontroll ligger rekkevidden på 2 kilometer, og over Wi-Fi med mobil er rekkevidden på kun 100 meter. Ytre dimensjoner er på 143 × 143 × 55 mm, og dronen veier 300 gram, så det er altså ganske kompakte saker. I USA koster dronen 500 dollar, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Les mer på produktsiden, og se også video under for en introduksjon.

Disse pilotbrillene fra DJI setter deg rett i førersetet på dronen »

annonse