Til hovedinnhold

– VR er ikke i ferd med å dø

Snarere er opplevelsen i ferd med å blomstre, mener Oculus-sjefen.

Eirik Helland Urke, TU Media

I et intervju med Rolling Stone bedyrer Jason Rubin, sjef for Oculus som står bak VR-brillen Oculus Rift, at VR ikke er i ferd med å dø men snarere i ferd med å blomstre.

Bakgrunnen for utspillet er at den spådde VR-revolusjonen, hvor «alle» ville eie en VR-brille og være bergtatt av VR-teknologien, ikke på langt nær har slått til snart to år etter at den nye generasjonen VR-briller landet i butikkhyllene.

Svakt salg har ført til at enkelte den siste tiden har spådd VR-briller nedenom og hjem, eller henvist dem til et liv på sidelinjen som et fortsatt nisjeprodukt.

Dette vil imidlertid ikke Rubin være med på.

– Vil bare bli bedre

– I teorien finnes det ikke noe bedre enn VR, du kan simulere hva som helst. I teorien er det ingen begrensning til VR. Skeptikere vil ikke vinne for produktet vil bare bli bedre fremover, forteller Rubin i intervjuet.

Det er fortsatt problemer med programvare og maskinvare vi må finne ut av, som bevegelsessyke, skjermoppløsning, vekt og hvordan brillene kobles til maskinen, men alt dette vil bli løst en dag, mener han.

Rubin benekter også at VR vil lide samme skjebne som 3D-teknologien for TV-er, som til tross for stort påtrykk fra TV- og filmbransjen floppet fordi den aldri levde opp til de store forventningene folk var blitt forespeilet. Oculus-sjefen mener det samme ikke vil være tilfelle for VR, da det ifølge han ikke finnes noen grenser for teknologien som stadig vil forbedres. Blant annet med trådløse alternativ til dagens tungvinte løsninger med flere kabler som må plugges i datamaskinen.

Høy pris og få storspill

Denne prototypen av et nytt par VR-briller fra Oculus, som hverken trenger mobil eller PC, ble vist frem i fjor.

Noen av problemene for VR-briller har vært en svært høy pris siden lanseringen og at de fleste spillene til plattformen har fokusert på å demonstrere nye konsepter for hvordan VR-teknologien kan brukes, fremfor å gi en dyp og varig spillopplevelse.

De siste månedene har både Oculus Rift og HTC Vive fått store priskutt, mens de større spillopplevelsene skal være på vei ifølge Rubin. Han viser blant annet til et kommende VR-spill fra Titanfall-utvikler Respawn Entertainment som skal være «utrolig», men dette kommer først i 2019.

Han håper også at den kommende Oculus Go-brillen, som er trådløs og hverken stiller krav om at du kobler til en PC eller mobil, vil lede flere inn i på plattformen.

Test: Oculus Rift »
Test: HTC Vive »

(Kilde: Rolling Stone)

annonse