Til hovedinnhold

AMDs nye toppmodell kostet 4999 kroner i ett døgn i Norge. Nå øker prisen med 1000 kroner

– Lanseringsprisen kommer ikke tilbake, bekrefter Komplett.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no/ Shutterstock/ Depositphotos

Saken er oppdatert med en uttalelse fra AMD.

Mandag lanserte AMD endelig sine nye grafikkort basert på den etterlengtede Vega-arkitekturen. AMDs nye flaggskip, RX Vega 64, skulle ifølge informasjon vi mottok direkte fra AMD bare timer før lansering ha en veiledende pris på 4990 kroner i Norge.

Nå viser det seg at dette i beste fall var en sannhet med modifikasjoner, og i verste fall direkte villedende informasjon.

Prisutviklingen hos Prisguide.no viser oss at RX Vega 64 har økt med over 1000 kroner etter lanseringen mandag.

For, som vi kan se av prishistorikken hos vår sammarbeidspartner Prisguide.no, koster ikke RX Vega 64 4990 kroner lenger, men har steget med så mye som 1000 kroner «over natten».

Fikk selge begrenset opplag til «fordelaktig» pris

Som først omtalt av OC3D.net skyldes dette dessverre ikke kraftig etterspørsel alene eller tilfeldigheter, men snarere planlagt spill fra AMDs side.

Komplett.no bekrefter i dag overfor Tek.no at prisen på snaut 5000 kroner kun gjaldt et begrenset opplag på 275 grafikkort som selskapet – som en av AMDs «utvalgte» nettbutikker – fikk lov til å selge til en fordelaktig pris ved lansering.

Dag Pettersen, komponentansvarlig i Komplett.no, forteller at alle de 275 grafikkortene det var snakk om gikk unna på kun 9 timer.

– Kommer ikke tilbake

– Den RX Vega 64-versjonen vi hadde ute for salg, var i et begrenset opplag til denne prisen og vil dessverre ikke legges ut for salg igjen. Når disse var sluttsolgt var vi nødt til å fjerne dette produktet fra våre sider, bekrefter Pettersen.

Komplett.no er i skrivende stund fortsatt nettbutikken som tilbyr det rimeligste Vega RX 64-kortet til 5999 kroner, men på lasset får du nå med deg to spill enten du ønsker det eller ei. Dette skyldes ifølge Pettersen at AMD fremover kun vil levere RX Vega 64 i en pakke med to inkluderte spill, «Prey» og «Wolfenstein 2». En versjon med kun grafikkortet vil altså ikke selges lenger.

RX Vega scoret 6,5 av 10 i vår test. I lys av prisøkningen på 1000 kroner vil vi nå gjøre en ny vurdering..
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

AMD: – Jobber med en uttalelse

Oppdatert 17.08:

På spørsmål rundt AMDs prispolitikk uttaler AMDs europeiske PR-ansvarlig, Joe Cowell følgende:

– Vi jobber med en uttalelse og planlegger å utstede denne i løpet av de kommende dagene.

Test oppdatert

Vi i Tek ser alvorlig på at AMD kan ha villedet om prisen på et grafikkort vi har til test. Vi la til grunn for vår test av RX Vega 64 at veiledende pris ville være omtrent 5000 kroner, ikke en tusenlapp mer. Bekreftelsen fra Komplett, og den nye prisen tatt i betraktning, har vi nå tatt en ny vurdering av RX Vega 64 og oppdatert vår test.

annonse