Til hovedinnhold

Se Googles øreplugger oversette på direkten – det funker faktisk!

Støtter 40 språk, inkludert norsk.

Google viste akkurat fram en helg haug av nye produkter på lanseringsfesten sin i USA. Ikke overraskende var det mobilene og høyttalerne som fikk mest oppmerksomhet, men de slapp også et par trådløse hodetelefoner, kalt Google Pixel Buds.

Oversetter på direkten

40 språk skal være støttet. Norsk inkludert!
Google/Skjermdump

På utsiden ser det ut som hvilke som helst andre såkalte «neck buds», med en kabel du har bak nakken og plugger du har i ørene. Men disse ørepluggene har en helt unik funksjon vi aldri har hørt om tidligere: Oversettelse mellom 40 forskjellige språk i sanntid. Ved hjelp av en innebygd Google Assistant kan du for eksempel snakke norsk inn i mikrofonen til ørepluggene, og spansk kommer ut av mobilhøyttaleren din. Det samme fungerer hvis noen snakker spansk i nærheten av deg, og du får det oversatt direkte til norsk i øret.

  • Se oversettelsen bli demonstrert i videoen øverst i saken !

Det blir rett og slett litt som å ha den fiktive babelfisken i øret!

Oversettelsesfunksjonen er visst bare tilgjengelig hvis du har paret hodetelefonene med en av Googles Pixel-mobiler.

Google Pixel Buds har en ganske unik utforming, og går ikke inn i øregangen.
Google/Skjermdump

Unik på andre måter også

I tillegg til å kunne oversette i sanntid er også utformingen på ørepluggene litt uvanlig. Omtrent alle ørepluggene vi har testet i det siste har såkalte kanalplugger, hvor du dytter dem inn i øregangen til det er tett. Nesten de eneste unntakene er Apples Airpods, som er harde og bare går litt inn i øregangen.

Googles Pixel Buds ser ut til å skille seg fra begge deler. De ser ut til å henge nesten utenfor øregangen, og kombinert med det som ser ut som en veldig lett nakkeledning ser de ganske behagelige ut.

Ladeetuiet gir øreproppene betydelig mer batteritid.
Google/Skjermdump

De har heller ingen mikrofon eller knappetillegg på selve kabelen. Mikrofonen er innebygd i selve ørepluggene, og du starter, stopper og endrer volumet ved å enten trykke på pluggene, eller sveipe.

Batteritiden skal være på fem timer, og med bæreetuiet kan du få ytterligere 20 timer levetid.

Ikke til Norge

De kommer i tre forskjellige farger.
Google/Skjermdump

Google Pixel Buds kommer i de samme tre fargene som Google Pixel 2-mobilene – Svart, hvit og blå – og vil koste 159 dollar. Det tilsvarer rundt 1300 kroner, som ikke er helt avskrekkende, forutsatt at lyden er god. Skal du ha noe billigere burde du forøvrig sjekke ut samletesten vi gjorde nylig, hvor vi testet nettopp billige "trådløse" ørepropper.

De skal kunne forhåndsbestilles allerede nå, men bare for de som bor i USA. Ingenting av det Google viste frem i dag slippes til Norge med det første, noe som sannsynligvis forklarer hvorfor vi heller aldri mottok en invitasjon til lanseringen. Det er synd, for både Pixel 2-mobilene, Google Home Max og Home Mini virker veldig spennende.

annonse