Til hovedinnhold

De beste påskeferie-appene

Fem apper fikk plass på Topp 3 denne gangen.

Amobil.no leverer jevnlig app-tester til TV 2 hjelper deg, og denne gang har vi plukket ut de beste påske-appene. Et så løst begrep åpner for mange slags apper, men vi fokuserte på underholdning og apper som av en eller annen grunn kommer godt med på påskefjellet.

Vi har sett nærmere på flere titalls apper til Android, iOS og Windows Phone*, og kommet frem til en Topp 3 som vi tror mange vil ha glede eller nytte av i påskeferien.

*dessverre ingen Windows Phone-apper på topplisten

Bort i påsken? Her er de beste reise-appene

3. Ski Safari

Dette fartsfylte ekstrem-ski-spillet har gått sin seiersgang i applikasjonsbutikkene allerede, men det kommer stadig oppdateringer som gjør at det fortsatt er morsomt. Her skal du stå på ski ned et eviglangt fjell, og på vei ned kan du støte på alt fra pingviner, ørner og ulver til avskyelige snømenn og snøscootere, og når du sitter på med disse går det fortere. Poenget er å samle mest mulig poeng ved å plukke opp mynter, ta saltoer og komme så langt ned fjellet du klarer før du blir tatt av snøras. Grafikken er tilfredsstillende, og dette er blant de beste spillene du får til bare 7 kroner.

Kjøp Ski Safari til Android eller iPhone

Ski Safari.

2. Skiinfo Ski & Snørapport og Swix

Skiinfo.

Skiinfo gir deg snørapporter og praktisk informasjon for over 2000 vintersportsteder i verden. Her får du puddervarsel når puddersnøen har lagt seg i favorittbakken din, du kan sjekke forholdene på web-kamera direkte i appen, samt temperatur, siste snøfall og mye mer. Det skal sies at ikke alle vintersportsteder er like oppdatert, men som regel får du en viss indikasjon på hvordan forholdene er i bakken, og det er nyttig å vite før du kjøper heiskort.

Last ned Skiinfo Ski & Snørapport til iPhone eller Android

Swix selger skismøring og snowboardvoks, og brukes tilsynelatende flittig her til lands. For å promotere sine egne produkter har de laget en guide til hva slags skismøring du bør bruke under forskjellige forhold og varierende temperaturer. I tillegg leverer de instruksjonsvideoer for hvordan du for eksempel skraper av smøringen eller vokser snowboardet. Selv om dette er en reklame-app, er tipsene nyttige og du står selvsagt fritt til å velge et annet merke som gjør samme nytten, selv om du bruker tipsene. Det er også to nivåer; Ett for avanserte brukere og et annet for de som skal gå påskeskirenn i solsteika.

Last ned Swix til Android eller iPhone

1. Quiz Battle (og Quizkampen)

Hva er vel påsken uten quiz? Quiz Battle fra Illustrert Vitenskap er etter vår oppfatning det beste quiz-spillet til mobil (for øyeblikket). Du får spørsmål i spennende kategorier som holder god kvalitet, og i tillegg handler det om å tenke litt taktisk for å hindre motstanderen i å nå feltene som gir flest poeng. At du kan parre spørsmålskort for å mangedoble verdien av det er også med på å gjøre spillet spennende. Det kan snu fort. Kan spilles gratis, men Premium-versjonen uten reklame er verdt 21 kroner (kjøpes i appen) hvis du liker quiz.

Last ned Quiz Battle til iPhone eller Android

Quizkampen er et godt alternativ til Quiz Battle, men det er litt enklere både i oppsett og vanskelighetsgrad. Her gjelder det enkelt og greit å svare riktig på flere spørsmål enn motstanderen. Spørsmålene er veldig varierte, og det at spillerene kan sende inn sine egne spørsmål ser ut til å prege noen av temaene. I motsetning til Quiz Battle er dette lett å spille med én hånd (vertikal mobilskjerm). Gratisversjonen av Quizkampen er dessverre gjennomsyret med irriterende reklame, så det legges veldig tydelig opp til at du skal kjøpe Premium-versjonen til 21 kroner.

Kjøp Quizkampen til iPhone (21 kroner/gratis reklameversjon)

Quizkampen har nå også kommet i Android-versjon: Kjøp Quizkampen til Android (21 kroner/gratis)

Quiz Battle.

Se flere av våre app-tester her

Øvrige apper (utvalgte):

SPILL:

TUR/SKI:

 • UT.no – Android / iOS
 • Find My Friends – iOS (installert)
 • bSafe – Android og iOS
 • Yr.no – Android / iOS
 • Storm.no – Android / iOS
 • Pent.no Android / iOS
 • Smøretermometer – iOS
 • Action Shot – iOS

UNDERHOLDNING:

 • Netflix – Android / iOS / Windows Phone
 • IMDb.com – Android / iOS / Windows Phone
 • Viamo – Android / iOS
 • Ordflyt – Android / iOS
 • Bokleser – Android / iOS
 • Kindle – Android / iOS

Se flere av våre app-tester her

Mer om
annonse