EU taler amerikansk piratlov midt imot

En kommende EU-resolusjon langer ut mot SOPA og amerikanske myndigheters nettaktikk.

Det har ikke manglet på kritikk mot «Stop Online Piracy Act» (SOPA) etter at det ble diskutert i den amerikanske kongressen i går. Tirsdag denne uken satt internettgiganter som eBay, Facebook, Google, AOL, Linkedin, Twitter, Yahoo og flere inn en helsides annonse i The New York Times, der de ber om en middelvei.

Hvis lovforslaget blir vedtatt vil innholdsleverandørene, med loven i hånd, kunne få en rettslig kjennelse som vil tvinge internettleverandører, søkemotorer, betalingsløsninger og annonsenettverk til å blokkere og fjerne alle bånd med den aktuelle nettsiden.

Nå kommer også EU på banen

EU har til nå holdt tett i denne saken, men nå har det kommet frem at de går sterkt i mot både SOPA og amerikanske myndigheters taktikk på internett. I en kommende resolusjon legges det blant annet vekt på at man må beskytte ytringsfriheten og internetts integritet. En taktikk der man endrer DNS-er for å ta over internasjonale nettadresser hører ikke hjemme noen steder.

Resolusjonen skal være klar til et møte mellom EU og USA den 20. november i år, der blant annet president Barack Obama vil dukke opp. Så gjenstår det bare å se, om EU kan få USA på andre tanker.

(Kilde: Torrentfreak)

Les også
The Pirate Bay styrer utenom rettsavgjørelse
Les også
Nå skal piratene overvåkes
Les også
Limewire må punge ut
Les også
Vil fjerne kopibeskyttet materiale
Les også
Google Music lanseres i dag
Les også
Piratlov får støtte i Storbritannia
Les også
Alle filmsnutter forsvinner
Les også
Nvidia 3D Vision kommer til nettvideo
Les også
Storaksjon mot fildelere
annonse