Tek.no

Nyhet

Kan de ta rotta på Google Maps?

19 Mai 2011 06:00

Karttjenester finnes det mange av i de forskjellige mobilapplikasjonsbutikkene. Nearby Norway er definitivt en karttjeneste, men den skiller seg ut ved at selve kartet egentlig ikke er det mest sentrale i appen.

Den norskutviklede iPhone- og Android-appen er heller ment å hjelpe deg med å finne spisesteder, severdigheter, busstider, togtider, ladestasjoner til el-biler, bysykkel-stativer, parkeringshus, kinoer og mye mer - på en enkel og rask måte.

- Det som gjør Nearby Norway populært tror jeg har noe å gjøre med at man finner flere typer informasjon på ett sted, som er veldig lett tilgjengelig, sier utvikler Ivar Søvold i Faster Imaging til Mobilen.no.

Google Maps byr på noe av det samme, i kombinasjon med tilleggene Latitude og Places, men Nearby Norway er ment å være enklere, raskere og nyttigere.

Ikke som Google Maps

Du får ikke fancy bilder fra gateplan, eller panorama-blinkskudd av kvartalene, stemmestyrt navigering eller lignende. Appen er heller ikke beregnet på bilnavigasjon.

Kartet som er utgangspunktet i Nearby Norway er derimot av det relativt enkle slaget, og viser navn på alle gatene som snirkler seg rundt 3D-animerte bygninger og landskap. Du kan også velge 2D-visning hvis du vil. Fordelen med enkel grafikk på kartet er at det går kjappere enn Google Maps og andre avanserte karttjenester å navigere seg rundt og zoome.

Mellom gatenavnene finner du ikoner som illustrerer noe av interesse. Det kan for eksempel være et busstop, og hvis du trykker på ikonet får du frem sanntidsinformasjon om når de neste bussene kommer. Kafeer, restauranter, bibliotek, museum, returpunkter og konserthus er eksempler på annet du får oversikt over hvor befinner seg. I noen tilfeller kan du klikke deg videre til en nettside for mer informasjon.

Jo flere, jo bedre

Hvor god informasjonen er varierer imidlertid kraftig fra sted til sted. Mye av dataene er lagt til av brukerne selv, noe som betyr at for eksempel i tur-områder kan det være godt merket med både sommer- og vinterløyper, mens i større byer mangler de mest populære restaurantene. For å bidra med din lokalkunnskap kan du legge til steder på www.openstreetmap.org. Den norske utvikleren jobber samtitig med å legge til egne interessepunkter.

- Vi arbeider nå med å integrere mer informasjon om utesteder og restauranter i samarbeid med en avis og informasjon om ulike events i samarbeid med andre innholdsleverandører. Videre vil vi legge inn geografisk informasjon fra Wikipedia samt mer informasjon om for eksempel Vinmonopol, Q-Park, osv., sier Søvold.

- Når det gjelder andre forbedringspunkter på kort sikt vil jeg også nevne at vi ser på direkte integrasjon fra POI (points of interest/interessepunkter, journ.anm.) til sosiale medier. På litt lengre sikt ser vi på visning av venner i kart, mulighet for å etablere grupper som deler egen geografisk informasjon – for eksempel hvem som er kommet på kveldens fest, sier han.

Utvikleren vurderer også en egen turistversjon av Nearby Norway. De har i tillegg til Nearby Norway også laget en tilsvarende tjeneste for Storbritannia, kalt UK Travel Options. Tilsammen har de to appene blitt lastet ned av 25 000 brukere.

Her finner du Nearby Norway til iPhone

Finn Nearby Norway på din Android-mobil

Hva tror du- kan Nearby Norway ta rotta på Google Maps i Norge? Hvilke interessepunkter savner du? Diskuter i forumet.

LES OGSÅ: De 10 beste norske appene

Les også
Nå forteller Google deg om trafikken i Norge
Les også
Ta en flytur med Google Maps 3D
Les også
Nå kan Google fortelle om bussen er forsinket
Les også
Ovi Maps
Les også
De 10 beste norske appene
Les også
Se det imponerende 3D-kartet
annonse