Til hovedinnhold

iPad-en erstatter kassaapparatet

Square Register skal gjøre det enklere og billigere for småbedrifter.

Square Register-appen og kortleseren er gratis, men Square skal ha en prosentandel av hvert kortkjøp.

Vi skrev nylig om iZettle som lar deg ta betalt med kort på mobiltelefonen eller nettbrettet. Den amerikanske konkurrenten Square har tatt denne typen løsninger enda lenger. Nylig introduserte de Square Register – en løsning som gjør om en iPad til et fullverdig kassaapparat.

Løsningen består av en gratis iPad-app og en kortleser du plugger inn i hodetelefonutgangen (!) til iPad-en. Appen inneholder et vareregister hvor du kan legge inn bilder og beskrivelser av varene, og organisere de mest brukte varene i en favoritter-oversikt. Du kan også hente ut statistikk over varesalg, og grafer som viser for eksempel på hvilke dager salget er best.

Ingen faste avgifter

"Kassaapparatet" er først og fremst beregnet på småbutikker og andre uten avanserte behov, men det er mulig å utvide med en kvitteringsskriver og en kassaskuff for kontanter. Appen aksepterer både kontantkjøp og kortkjøp.

I likhet med iZettle tar Square 2,75 prosent for hver korttransaksjon, og det er ingen månedlige avgifter. Men foreløpig er denne løsningen kun tilgjengelig i USA. Konkurrenten iZettle har ingen konkrete planer om en slik løsning foreløpig.

– Vi jobber med å utvikle iZettle på alle mulige måter, både programvaren og maskinvaren. Utviklingsområdene er mange, og eksakt hva iZettle kommer til å bli i fremtiden er for tidlig å si i dag, sier Wilhelmina Douglas i iZettle AB til Mobilen.no.

Det er uklart om iPad-foten som vises på bildene og i videoen fra Square faktisk følger med i løsningen.

Les også: iZettle: Nå kan du ta betalt med kort på mobilen

Her ser du video av Square Register:

(Kilde: USA Today)

Les også
Nå kan du ta betalt med kort på mobilen
Mer om
annonse