Nyhet

LG: – Ingen planer om nye Windows-mobiler

Vil fokusere på Android-plattformen.

Oppdatert: LG sier nå at de ikke har planer om å droppe Windows Phone, selv om de fokuserer mest på Android akkurat nå. Du kan lese mer om dette her.

LG har ingen umiddelbare planer om å lansere nye mobiltelefoner basert på Windows Phone-plattformen. I stedet vil de fokusere på Android i fremtidige mobiltelefoner. Det kom frem under LGs resultatpresentasjon forrige uke, ifølge avisen Korea Herald.

– Det totale antallet Windows Phone-mobiler solgt på det globale markedet er et tall som ikke gir noen fornuft, sier en talsperson fra LG til avisen. Han fortsatte med å si at LG for øyeblikket ikke har noen planer om å lansere en Windows Phone-mobil.

Vil fortsette å utforske Windows Phone

LG vil likevel ikke droppe Windows Phone helt, men fortsette å utforske plattformen. Om det blir noen nye mobiler, er imidlertid helt i det blå. Entusiasmen for Windows Phone har med andre ord kjølnet betydelig siden Windows Phone-lanseringen i 2010, da LG var en av Microsofts lanseringspartnere.

Uttalelsene kommer i forbindelse med at Microsoft-sjef Steve Ballmer besøker Seoul Digital Forum i Sør-Korea den 22. mai, hvor han skal møte flere ulike bedrifter og utviklere. Det er ikke kjent om Ballmer har planer om å møte LG.

LG har tapt penger lenge, men gikk i pluss igjen i første kvartal 2012 etter å ha refokusert på de mest lønnsomme produktene i porteføljen. En refokusering på de mest lønnsomme produktene er antagelig årsaken til at Windows Phone nå kan se ut til å forsvinne fra sortimentet.

Til tross for at Windows Phone-salget økte med 36 prosent i fjerde kvartal, er salget fortsatt beskjedent i forhold til mobiltelefoner med Android eller iOS.

Les også: Nå er Samsung større enn Nokia og Når er begravelsen til Windows Phone?

(Kilde: Korea Herald)

Les også
LG: – Vi dropper ikke Windows Phone
Les også
– Når er begravelsen til Windows Phone?
Les også
Nå er Samsung større enn Nokia
Les også
Nokia til topps på Windows Phone-pallen
Les også
LG Optimus 7
annonse