Til hovedinnhold

Disse mobiltelefonene er vi mest fornøyd med

Se hvilke mobiltelefoner du antagelig kommer til å kjøpe på nytt.

Har du kjøpt en Apple iPhone, er det langt større sjanse for at du er fornøyd med kjøpet enn om det står Nokia eller Samsung på mobilen. Det går frem av en fersk undersøkelse fra EPSI Norway.

Og har du først kjøpt en iPhone, er det meget sannsynlig at også din neste mobiltelefon blir en iPhone. Sannsynligheten er vesentlig høyere enn hva som er tilfellet for øvrige merker, viser undersøkelsen.

Les også: iPhone lages av 13-åringer

I undersøkelsen oppnådde Apple hele 86,2 poeng av 100, mens konkurrentene ligger på mellom 70 og 73,1 poeng. Poengskalaen fremkommer ved at det i et intervju brukes en skala på 1-10, hvor 1 er svært misfornøyd og 10 er svært fornøyd. Denne 1-10-skalaen blir deretter regnet om til en 100-punktsskala, som er en score for generell tilfredshet.

De som kjøper mobiltelefon fra Apple er mer fornøyde enn de som kjøper andre mobilmerker. HTC har hatt et dramatisk fall i kundetilfredshet fra 2010 til 2011.

HTC faller mest

I 2010 var HTC den produsenten som oppnådde høyest poengsum av samtlige ikke-Apple-modeller, med en score på 80,1 poeng. Apple hadde i 2010 87 poeng, mens de andre lå på rundt 72-74 poeng. Dermed var HTC i en klasse for seg blant telefonene som ikke kjørte iOS.

Men HTC har åpenbart gjort ett eller annet galt underveis, for i fjor opplevde produsenten et dramatisk fall i kundetilfredshet, i hvert fall ifølge ETSIS spørreundersøkelse. Nordisk direktør i HTC, Peter Frølund, tar resultatene til etterretning.

– HTC jobber alltid med å gjøre våre kunder fornøyde, og vi er stolt over den oppbakking vi har i Norge som et forholdsvis nytt merke. Vi tar naturligvis resultatene til etterretning, da våre kunders input er viktig for oss, sier Frølund til Amobil.no.

HTCs kundetilfredshet endte i 2011 på 72,2 poeng, som faktisk er lavest av alle de navngitte mobiltelefonene i undersøkelsen.

Kjøper på nytt

Også når det gjelder sannsynlighet for gjenkjøp, er Apple i en særklasse. Apple får 86,3 poeng, mot 87,0 i fjor, mens få av konkurrentene klarer å komme over 70 poeng.

Samtlige merker, med unntak av Apple, har opplevd tilbakegang når det gjelder sannsynlighet for gjenkjøp. Den største tilbakegangen finner vi i samlegruppen "Annet", som inkluderer blant andre Huawei, Blackberry og LG.

Les også: Lavpris-kunder er mest fornøyd

Færre vil kjøpe en HTC-telefon på nytt nå, enn i 2010.

(Kilde: Brukerundersøkelse fra EPSI)

annonse