Til hovedinnhold

– Apples iOS 7 kan bli fullstendig redesignet

Men operativsystemet skal være forsinket.

I fjor høst ble det kjent at daværende sjef for iOS-operativsystemet som brukes på iPhone og iPad, Scott Forstall, fikk sparken. Inn kom Apples legendariske designsjef Jonathan "Jony" Ive, mannen som har hatt ansvaret for design av blant annet iPhone, iPad, MacBook Pro og iMac.

Med sjefsbyttet har mange hatt store forventninger til hva som kommer til å skje med iOS, etter at de siste oppdateringene har vært forholdsvis små og lite oppsiktsvekkende. Men nå begynner de første ryktene om den neste store iOS-oppgraderingen å dukke opp.

Ifølge Apple-ekspert John Gruber har Apple innsett at utviklingen av iOS 7 går for tregt, og selskapet har derfor hentet inn folk fra teamet som jobber med OS X 10.9 for å jobbe med iOS 7.

Kan bli store endringer

Gruber skriver at utviklere som jobber med iOS 7 har fått installert skjermfiltre på sine mobiltelefoner, for å begrense innsynsvinkelen og hindre at uvedkommende skal kunne se hva som foregår på skjermene. Dette kan tyde på at det er snakk om større endringer i hvordan brukergrensesnittet på telefonene ser ut og oppfører seg.

Ifølge The Wall Street Journal jobber Ive med et mer moderne iOS med en "flatere" design – hva nå som måtte menes med det. Men Ive er kjent for å like en minimalistisk design.

Det er usikkert når iOS 7 kommer på markedet, men hvis ryktene stemmer skal det skje en gang i sommer.

Les også: – Neste iPhone blir en mindre oppdatering

(Kilder: Daring Fireball, The Wall Street Journal, The Verge)

annonse