Tek.no

Nyhet

Asus frister med stor skjerm

Har du lyst på en 27 tommer med solid oppløsning? Da har utvalget nettopp blitt større.

Asus
Rolf B Wegner
28 Aug 2012 14:34

Utvalget blant skjermer som byr på mer enn 1920 ganger 1080 piksler vokser stadig. Siste skudd på stammen kommer fra Asus og består av PB278Q. Dette er en skjerm med en panelstørrelse på 27 tommer og en oppløsning på voksne 2560 x 1440 piksler, hvilket er helt i tråd med de siste ryktene fra Asia om at skjermene nå skal få høyere oppløsning.

Tilkobling til bildekilde kan gjøres via HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 og Dual-link DVI.

Kontrastraten er oppgitt til freske 80 000 000:1, da via Asus Smart Contrast Ratio. Lysstyrken er på sin side oppgitt til mer edruelige 300 cd/m².

Litt Asus-magi

Skjermen kommer naturlig nok med flere rene Asus-teknologier. Splendid Video Intelligence Technology pynter litt på bildet ved å justere farge, lysstyrke, kontrast og skarphet. Totalt er det fem ulike hurtigvalg her, inkludert én brukerdefinert.

QuickFit Virtual Scale er en annen greie fra Asus. Her kommer det et eget lag opp på skjermen, som kan vise reelle størrelser. Veldig greit når man skal redigere bilder og lurer på om bildet får plass på et A4-ark.

Pris

Prisen er i Norge antydet å havne på rundt 4800 kroner, og dermed havner skjermen fra Asus midt blant flere sterke konkurrenter. Det er ingen norske nettbutikker som har denne på lager enda, men om du setter opp et prisvarsel i prisguiden så får du en e-post så snart den er tilgjengelig.

(Kilde: Asus)

Les også
Asus lanserer gedigen bredskjerm
Les også
Asus ProArt PA248Q: Helproff skjerm, til lav pris
Les også
Fujitsu P27T-6 IPS: Denne skjermen er et knallkjøp
Les også
Apple Thunderbolt Display 27": Leverer sylskarpt bilde
annonse

Les også