Til hovedinnhold

Surface Pro utsolgt på få timer

Noen dager før lansering i Norge.

Microsoft

Microsofts heftigste mellomting mellom en bærbar PC og et nettbrett, går under navnet Surface Pro. Maskinen kommer ifølge NBC News til Norge den 14. februar, kjører en fullverdig versjon av Windows 8, og lar deg dermed kjøre de fleste vanlige programmer på farten.

I USA kom den på markedet for et par dager siden, og det meldes om stor suksess fra over dammen. Etter bare noen timer var varianten av den lille dingsen med 128 GB lagringsplass utsolgt fra samtlige butikker, så vel som fra Microsofts nettbutikk.

Ukjent antall

Det er tomt for store Surface Pro i USA, men vi vet heller ikke hvor mange som er solgt.Foto: Microsoft

Microsoft uttalte til NBC News at responsen fra kundene har vært utrolig, og at de jobber hardt med å møte etterspørselen.

Ordet «utsolgt» behøver dog ikke bety all verden, så lenge det ikke er kjent hvor mange enheter det er snakk om.

Microsoft vil nemlig ikke fortelle hvor mange enheter de har sendt ut på markedet, eller hvor mange de hadde satt av til nettbutikken sin.

For få maskiner

Business Insider rapporterer om en rekke kunder som forteller at deres lokale butikk i beste fall fikk inn en håndfull enheter. Andre butikker skal ikke ha fått inn et eneste eksemplar av Surface Pro til ventende kunder.

Samtidig er det mange som klager på dårlig tilgjengelighet, og rundt om i kommentarfelt og diskusjonsfora spekuleres det i om Microsoft bevisst har holdt igjen leveranser for å skape blest.

Microsoft gleder seg likevel stort over populariteten, og forteller gjennom de fleste kanaler om hvor fornøyde de er med at produktet er formelig revet bort fra hyllene.

Modellen med 64 GB lagringsplass er imidlertid mindre ettertraktet enn storebroren, og denne er fortsatt tilgjengelig også fra selskapets nettbutikk. Flere anmeldere har da også påpekt at med rundt 35 GB av plassen allerede opptatt, vil du få i underkant av 30 GB til å lagre dine egne filer.

(Kilder: NBC News, Business Insider)

annonse