Til hovedinnhold

Nå blir det enkelt å skrive på smartklokkene

Microsoft med ny løsning for små berøringsskjermer.

Microsoft

En av ulempene med mobile og smarte dingser, i alle fall for folk med store fingre, er at det være vanskelig å treffe de små bokstavene på berøringsskjermene når man skal skrive tekster.

Mange mobiltelefoner kommer riktignok nå med ganske store skjermer som langt på vei løser problemet, men de såkalte smartklokkene, som nå for alvor har begynt å gjøre sin entré, har vesentlig større begrensninger når det gjelder skjermstørrelser.

Microsoft trår til

I et forsøk på å møte eventuelle problemer knyttet til det å bruke smartklokkeskjermer til å skrive på, har Microsoft nå lansert en ny løsning kalt «Analog Keyboard Project».

Analog Keyboard Project er i korte trekk en teknologi for gjenkjenning av håndskrift. Det hele fungerer ved at brukeren skriver inn enkeltbokstaver på skjermen, som klokken da gjenkjenner og setter sammen til hele ord og setninger.

På denne måten kan man altså bruke hele skjermflaten til å skrive på, i stedet for å være begrenset til et lite område. Teknologien i seg selv er langt fra ny, og ble blant annet brukt i klokkekalkulatorer på 80- og 90-tallet.

I forbindelse med smartklokkenes inntog mener Microsoft altså at det er på tide på gjenopplive idéen for alvor. Foreløpig eksisterer Microsofts konsept som en prototype designet for Android Wear-plattformen.

Tilgjengelig fpr nedlasting

Denne første prototypen av programvaren støtter kun firkantede skjermer med en oppløsning på 320 x 320 piksler, slik som Samsung Gear Live, og Motorola Moto 360. Dette er for øvrig de eneste to modellene programmet er testet på.

Microsoft har gjort programmet tilgjengelig for nedlasting slik at du kan teste det ut. Selskapet understreker at det ikke er ferdig, og at det ikke fungerer optimalt i sin nåværende form. Det er uvisst når de eventuelt planlegger en ferdig versjon.

En demonstrasjonvideo av teknologien kan du se under.

Vi har tatt en titt på Apples smartklokke: Kan Apple Watch vinne over armbåndsuret? »

Mer om
annonse