Til hovedinnhold

Nå blir USB dobbelt så rask

Ny standard er klar.

USB 3.0 er ennå en ganske ny standard, men konkurransen mot Thunderbolt er hard. For mens USB 3.0 foreløpig stanger i 5 Gbit/s-veggen, klarer dagens Thunderbolt hele 10 Gbit/s.

Tidligere i år gikk Intel ut med planer om en overhaling av Thunderbolt som etter sigende vil sende overføringshastigheten dens opp til 20 Gbit/s.

Nå gires også hastigheten for USB-standarden opp flere hakk, noe som er godt nytt for alle med eksterne harddisker og minnepinner. USB 3.1-standarden ble klar denne uken, og lover akkurat som nye Thunderbolt en dobling av ytelsen, fra 5 Gbit/s til 10 Gbit/s.

Bakoverkompatibel

Den nye standarden benytter mer effektive algoritmer for å overføre data, og er fullstendig bakoverkompatibel med alle USB-versjoner siden USB 2.0. Det vil si at man kan koble en USB 2.0- eller USB 3.0- harddisk til en USB 3.1-port på datamaskinen.

Om man vil dra nytte av den forbedrede ytelsen kreves dog både en ny port, en ny enhet og en ny overføringskabel som støtter USB 3.1-standarden.

Uansett ser det ut til at 2014 kan bli året hvor man ikke lenger behøver å grue seg til lange sesjoner med sikkerhetskopiering og flytting av filer. De første enhetene som støtter den nye standarden ventes nemlig i butikkene tidlig neste år.

Selv om USB nå trapper opp kampen er Thunderbolt fortsatt kjappest:
Dette er alt du må vite om teknologien »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Acer dropper Thunderbolt
Les også
Intel bekrefter ny og superrask Thunderbolt
Les også
Nå får Thunderbolt og USB-kablene solid lengde
Les også
USB 3.0-minnepinnene får opp farta
Les også
USB blir dobbelt så raskt
annonse