Til hovedinnhold

Samsung med nytt 7-tommers billigbrett

Galaxy Tab 3 kommer i mai.

Samsung

Samsung har lansert sitt første nettbrett i Galaxy Tab 3-serien; et 7-tommers nettbrett som etter spesifikasjonene å dømme kommer til å havne i den billige enden av prisskalaen.

Galaxy Tab 3 skal ifølge en pressemelding fra Samsung ha fått en tynnere ramme rundt skjermen sammenlignet med Galaxy Tab 2 (7.0), samtidig som også prosessor og annen maskinvare er oppgradert. Mens Galaxy Tab 2 (7.0) kom med en 1 GHz tokjerneprosessor, er klokkehastigheten nå skrudd opp til 1,2 GHz. Spesifikasjonene sier imidlertid ingenting om hvilken prosessor/systembrikke som sitter i nettbrettet.

Mindre og lettere

Den største forskjellen ser ikke ut til å ligge på innsiden, men i at nettbrettet er litt tynnere og lettere enn forgjengeren. Mens Galaxy Tab 2 veide 344 gram, er vekten på den nye modellen redusert til 302 gram. Også størrelsen på brettet er litt mindre.

Skjermen har samme oppløsning som på Tab 2 (7.0), det vil si 1024 x 600 punkter.

Nettbrettet kommer med 8 eller 16 GB lagringsplass innebygget, med mulighet for å utvide lagringsplassen med microSD-kort.

Spesifikasjonsmessig legger Galaxy Tab 3 seg under Google Nexus 7, og det blir derfor spennende å se hva nettbrettet vil koste når det kommer i butikkene.

Wifi-versjonen skal bli tilgjengelig globalt fra og med mai, mens 3G-versjonen kommer i juni.

Les også testen av Google Nexus 7 her

annonse