Til hovedinnhold

Nå kan du lete etter Loch Ness-monsteret med Google Street View

Street View inntar nytt, spennende terreng.

Skjermdump/Street View

Google artige tilleggsfunksjon Street View, som lar deg oppleve fotograferte omgivelser i 360 grader på gatenivå, utvides stadig med nye områder å utforske. Nå melder Google at et nytt, spennende område er lagt til i tjenesten, nemlig den sagnomsuste innsjøen Loch Ness i Skottland.

Det betyr igjen at du nå har muligheten til å jakte etter det angivelige monsteret som bor i innsjøen, kjent som «Nessie», dersom du skulle være blant de mange som ennå ikke er overbevist om at myten er avlivet.

Utforsk både over og under vann

Den 21. april 1934 ble det tatt et bilde som skulle vise seg å bli det mest ikoniske fotografiet av monsteret. Bildet er kjent som «Surgeon's Photograph», og viser ifølge de troende både nakken og hodet til det undersjøiske monsteret. Det er i anledning jubileet til dette bildet at Google nå legger sjøen inn i Street View.

Loch Ness i Street View. Foto: Google

Riktignok finnes det dessverre en del begrensinger. Siden innsjøen er fotografert fra en båt kan du kun bevege deg langs en fastlagt strekning. Likevel får du et ganske komplett og detaljert overblikk over overflaten av innsjøen i 360 grader.

Om du skulle se noe interessant i overflaten kan du også alltids zoome inn, akkurat som overalt ellers i Street View. Interessant nok har Google også gjort det mulig å utforske deler av innsjøen under vann, takket være bilder innhentet av dykkere fra forskningsorganisasjonen Catlin Seaview Survey.

Svært dyp innsjø

Dessverre er Loch Ness kjent for sin eksepsjonelt dårlige sikt under vann på grunn av store mengder organisk materiale fra det omkringliggende jordsmonnet som gjør vannet svært uklart. Dermed er det ikke så mye man faktisk ser, selv om det å få et innblikk i hva som rører seg under overflaten til en av de mest myteomspunnede innsjøene i verden kanskje kan være spennende nok.

Loch Ness er en smal innsjø med en lengde på 37 kilometer. På det dypeste er sjøen hele 230 meter dyp, og det er denne dybden som har bidratt til å holde liv i myten om at det skjuler seg et uidentifisert udyr under overflaten. De nye Street View-bildene av innsjøen kan du sjekke ut under.

Det er ikke bare Street View som har mulighet for 360-graders visning: Nå har Googles videotjeneste YouTube også fått støtte »

(Via Digital Trends)

annonse