Tek.no

Nyhet

Apple, Nokia og MySpace åpner dørene

Ole Morten Knudsen
19 Okt 2007 12:10

Mange stor selskaper er livredde for at produktene deres skal åpnes og utnyttes.
Apple har for eksempel lekt katt om mus med hackere siden deres nye iPhone kom.
Nå tar de helomvending og ønsker utviklere velkomne til å bidra med nye funksjoner.
Les også:
Her er de nye nerdejentene.
Kopibeskyttelse stopper Blu-ray-filmer.
Piratene kapret nettadresse.

Ønsker nye funksjoner

Nokia, Apple og Fox Interactive media inviterer nå tredjepartsleverandører til å utvikle nye funksjoner for deres produkter. Formålet er å skape mer liv i produktene og gi kundene enda flere valgmuligheter.

- Vi ønsker å ha tredjeparts applikasjoner på iPhonen, og vi planlegger å ha et utviklingsverktøy klart i februar, skriver Steve Jobs på Apple sine hjemmesider.

Hard konkurranse

Det er i stor grad konkurranse om kundene som nå gjør at selskapene vil åpne dørene for nye utviklere. Tidligere har de reist en høy mur mot dette. For Fox Interactive ble dette derimot et stort problem for deres nettsamfunn MySpace da konkurrenten Facebook åpnet for applikasjoner utviklet av andre. Det kom da et vell av funksjoner inn i nettsamfunnet.

De fleste helt unyttige, men for Fox Interactive skapte dette et press for at de også må åpne for lignende utvikling.

Ønsker større tilgang

Selv håper de det vil bli utviklet funksjoner for å koble seg opp mot nettsamfunnet via andre plattformer enn nettsamfunnet selv.

- Jo flere avtaler vi kan få på plass for at brukere kan ta i det minste deler av sin profil over på andre nettsider og medier, desto bedre, sa grunnlegger av MySpace Chris de Wolfe på en Web 2.0 konferanse ifølge Times Online.

Som eksempel nevnte han at Skype allerede har på plass avtaler med MySpace fo

Mobil med nye funksjoner

Nokia på sin side håper at deres nye mobil N810 skal få et vell av nye funksjoner når de lar tredjepartsutviklere boltre seg.

- Vi vil la over 3.5 millioner mennesker utvikle applikasjoner for denne mobilen, sa Anssi Vanjok, sjef fro multimedieavdelingen hos Nokia, da han presenterte denne mobilen, ifølge Times Online.

Applikasjonene vil kunne installeres via Nokias nettjeneste Ovi og skal kunne tilpasses av brukeren selv.

Ikke nødvendigvis bedre

Om du av den grunn får en bedre mobil er derimot ikke garantert. Facebook, som har vært det selskapet som har satset hardest på slike tredjepartsprodukter den siste tiden, har så langt ikke kommet opp med noen revolusjonerende nye funksjoner.

annonse

Les også