Tek.no

Nyhet

Slangen som sendte Nokia til Paradis

Espen Irwing Swang
3 Sept 2007 14:40

Nokia måtte selge 6 millioner N-Gagemobiler for å skape et marked for spillutvikling. Men salget stoppet på drøyt halvparten. Det fikk Nokia til å gå i tenkeboksen. Nå satser Nokia igjen på N-Gage, denne gang som en plattform for spill på alle nyere N-serie-mobiler. 
Les også:
Ovi åpner døren til nettet
Men N-gage var ikke død
Spillmani hos Nokia

Stor utbredelse

Dermed er grunnlaget ikke lenger 3 millioner telefoner. Siden 2005 har Nokia solgt over 40 millioner N-seriemobiler, eller multimediecomputere, som de selv ynder å kalle dem.

- Du trenger ikke å være astrofysiker for å forstå at den beste måten å skape et økosystem på er å basere det på noe som allerede eksisterer. Alle nye S60 mobiler vil få støtte for N-Gage, som også vil være bakoverkompatibelt med mange modeller. Dette gjør det attraktivt for spillprodusentene å publisere spill for N-Gageplattformen, sier Ansi Vanjoki i Nokia. 

Skrytevideo

N-Gage blir en del av den nye nettverdenen som Nokia kaller ”Ovi”. Under presentasjonen av N-Gage viste Nokia en skrytevideo som skal fortelle mer om hvordan det hele er ment å fungere. Du kan se videoen og høre Anssi Vanjokis kommentarer ved å klikke på bildet til høyre.

annonse

Les også