Nyhet

Daydream sikrer seg Netflix og HBO

Stadig flere store navn omfavner Googles VR-plattform.

VR er i vinden, og Google er på ballen om dagen med å hanke inn tjenester til sin nye Daydream-plattform. Når får de med seg giganter som Netflix og HBO, melder selskapet selv i en pressemelding.

Selskapets nye satsing ble lansert tidligere i år, og i første omgang har de nye VR-brillene vært forbeholdt USA. Prisen er forøvrig 79 dollar, eller omlag 630 norske kroner. Enn så lenge har de fortsatt ikke kommet hit på berget.

Flere giganter med på laget

Googles nye VR-brille ble lansert i november, og med fra starten var aktører som YouTube, Littlestar, Jaunt VR, Within og Hulu. Noen av disse aktørene finner du kun i USA.

Nå melder seg flere på, og blant annet Netflix, HBO Now, HBO Go og NextVR skal komme på plass i løpet av denne måneden.

Vil du ha bærbar kinostemning uten VR?
Vi testet norske Moviemask »

Slik ser Netflix ut inne i Google Daydream.

Forskjellige omgivelser

Slik ser HBO ut inne i Google Daydream.

Når du skal bruke de ulike tjenestene så har de utviklet ulike omgivelser i den virtuelle verden du skal se film i. Netflix-appen plasserer deg for eksempel i en hjemmekoselig sofa med en storskjerm i stedet for en peis.

Det samme kan vi ikke si om HBO, som har valgt en litt mer futuristisk variant. Her kommer du inn i en kinosal med tre stoler foran deg. Ingen av dem viser ekte VR-innhold, men filmer og innhold på en gigantisk "skjerm" inne i brillene.

I tillegg kommer også spill som LEGO BrickHeadz Builder VR, Gunjack 2: End of Shift, Layers of Fear: Solitude, Wands, Underworld Overlord og Need for Speed No Limits VR på plattformen.

Har du en VR-brille kan se store deler av verden:
Google har nemlig sluppet sin Earth-tjeneste for deg med VR »

(Kilde: Google)

Les også
Nå får Viaplay-brukere tilgang til masse nytt innhold
Les også
Sniktitt: Daydream View
Les også
Qualcomms nye VR-briller har høyere oppløsning enn Oculus Rift og HTC Vive
Les også
– En burger og ett sett VR-briller, takk
annonse