Nå blir Bitcoin enda mer anonymt

Mannen bak den 3D-skrevne pistolen lanserer «Dark Wallet».

Noe av grunnen til at mange benytter den digitale Bitcoin-valutaen er at den legger til rette for mer anonyme transaksjoner, som er en nyttig funksjon for folk som for eksempel driver med lyssky aktiviteter på de dypere delene av Internett (Ekstra).

Helt sikker er valuaten imidlertid ikke, og i den forbindelse meldte vi i fjor at mannen bak den 3D-skrevne pistolen Liberator hadde startet en innsamlingskampanje til inntekt for et nytt konsept kalt «Bitcoin Dark Wallet».

Bitcoin Dark Wallet er et program som skal gjøre det tilnærmet umulig for myndigheter og andre å spore Bitcoin-transaksjonene, og nå kan blant andre nettstedet Wired melde at den første versjonen av programmet er klart for lansering.

Slik ser Dark Wallet-grensesnittet ut.Foto: unSystem

Kombinerer transaksjoner

Programmet baserer seg i hovedsak på en funksjon kalt «CoinJoin». CoinJoin innebærer i korte trekk at transaksjonen til en Bitcoin-bruker «kombineres» med transaksjonen til en annen vilkårlig valgt Bitcoin-bruker som utfører en handel på samme tidspunkt.

Dette gjør at det offentlige blokklenke-registeret, som registrerer alle Bitcoin-transaksjonene, kun registrerer én transaksjon i stedet for to. Kombinasjonen av de to transaksjonene er kryptert slik at det blir svært vanskelig for utenforstående å avgjøre hvem sine Bitcoins som gikk til hvilket sted.

I tillegg til den kontroversielle Liberator-skaperen Cody Wilson står også iransk-britiske Amir Taaki bak prosjektet, en selverklært anarkist som tidligere har stått bak en rekke andre åpen kilde-prosjekter.

– Frihet er en farlig ting

Overfor Wired var Wilson åpen om at Dark Wallet-konseptet er tiltenkt undergrunnsmarkeder som Silk Road og dets like, og han er tilsynelatende heller ikke spesielt bekymret over de mulige bruksområdedene til programvaren.

– Jeg ønsker meg en privat metode for transaksjoner på undergrunnsmarkedet, enten det er for medisiner, narkotika eller våpen. [...] Jo, fæle ting kommer til å skje på disse markedene. Frihet er en farlig ting, sa Wilson til Wired.

Begge utviklerne innrømmer at teknologien ennå ikke er helt ferdig utviklet, og at den kommer til å bli vesentlig bedre etter hvert. For eksempel skal det senere bli mulig å kombinere transaksjonene til flere enn bare to brukere samtidig, og planen er å også integrere anonymitetstjenesten Tor i konseptet for bedre beskyttelse av IP-adressene til brukerne.

Utviklerne har laget en liten teaser for Dark Wallet-programvaren som du kan se under, og om du ønsker mer informasjon kan du gå til prosjektets hjemmeside.

Dermed kan det altså bli sikrere å surfe i Internettets mørke avkroker:
Vi tok en titt på hva som finnes der, og det fikk oss til å grøsse (Ekstra) »

Les også
Verdenssensasjon: Dansk politi klarte å fakke kriminelle ved å spore Bitcoin-transaksjon
Les også
7,2 milliarder kroner i Bitcoins er tapt for alltid
Les også
Du kan kjøpe din neste PC med Bitcoin
Les også
Nå kan hele Bitcoin-systemet være truet
Les også
Massivt botnet stjeler Bitcoin-lommebøker
Les også
– Bitcoin er ulovlig
Les også
«Dark Wallet» skal redde Bitcoin
Les også
Slik bruker du Internett-pengene Bitcoin
annonse