Zotac har lagd en vannkjølt og VR-klar «mini-PC»

I tillegg gjør de noe veldig interessant med den mindre Magnus-modellen.

Tek.no/Taipei: Vi har allerede sett litt på hva Zotac hadde å by på av lydløse lekkerbiskener på årets Computex, men selskapet er da også kjent for å by på ting med enda mer muskler. På tampen av fjoråret testet vi eksempelvis Zotac Zbox Magnus EN970, som i kunne gi oss en god gamingopplevelse i en liten og stillegående pakke.

Årets nye spillmodell fra Zotac er ikke like liten, men den er også desto kraftigere. Navnet er Zotac Zbox Magnus EN980, og den er såpass mye høyere fordi selskapet ønsket plass til en vannkjølingsløsning. I toppen av boksen sitter en viftekjølt radiator som er koblet til to vannblokker – én for CPU og én for GPU.

Det er en god grunn til det luftige bikubemønsteret på toppen av Magnus EN980.
Her ser vi EN980s innmat med radiator, vifte, slanger og kjøleblokker til CPU og GPU.
Datamaskinen er utstyrt med to LAN-porter og fire skjermutganger; 2 HDMI 2.0 og 2 DisplayPort 1.2. Vi legger også merke til at det er to innganger for strøm.

Med en såpass god kjøleløsning, samt bruken av Intels nyeste prosessorgenerasjon, har Zotac vært i stand til å stappe inn sterkere komponenter, så her har både prosessor og grafikkort fått et skikkelig løft.

Zbox Magnus EN980 er stemplet som «VR Ready», og det sier jo sitt.

I Zotacs VR-klare spillboks sitter Nvidias grafikkløsning GeForce GTX 980 med 4 GB GDDR5-minne, og på prosessorsiden finner vi Intel Core i5-6400 på 2,7 GHz – altså ingen strømgjerrig «U-modell» som hos den mindre Magnus EN970.

Zotacs representant kunne for øvrig fortelle oss at de mest trolig kom til å selge den europeiske utgaven av Zbox Magnus EN980 utstyrt med en Intel Core i7-6700 i stedet.

Datamaskinen kan ellers utstyres med opp til 16 GB RAM og to disker – da én M.2-SATA og én 2,5-tommer etter ønske. Som tilfelle er med flere av Zotacs PC-er kan den leveres fullt konfigurert eller som barebone-modell der du da står for minne, disker og operativsystemet selv.

Spesielt billig blir dog ikke Zbox Magnus EN980. Med den nevnte i7-prosessoren var det snakk om en startpris på rundt 1700 euro, så da er det vel bare å begynne sparingen.

Magnus EN970 blir «Steam Machine»

En annen nyhet fra Zotac er at den nevnte forgjengeren Zbox Magnus EN970 over de kommende månedene vil fases ut til fordel for en ny modell: Zbox Magnus EN979. Denne 979-modellen vil i det store og hele ha det samme karosseriet og utseendet, men spesifikasjonene blir de samme som hos selskapets Steam Machine – som jo ikke har vært tilgjengelig i Norge.

For det Zotac la merke til, var at mange som kjøpte den nevnte Steam Machine kastet ut SteamOS til fordel for Windows og heller brukte den som en vanlig PC. Da tenkte Zotac at de kunne tilby kundene et rimeligere alternativ selv, ettersom de ellers også må gi noen slanter til Valve for bruk av navn og Steam-logo.

Zotac Zbox Magnus EN979 er selskapets egen «Steam Machine» i forkledning.

Så det er altså her den kommende Zbox Magnus EN979 passer inn – du får en litt mer anonym datamaskin, men som ellers tilsvarer den nevnte Steam Machine. I forhold til Magnus EN970 betyr dette en nyere og sterkere prosessor (Intel Core i5-6400T) og en USB 3.0 Type-C i fronten.

Ifølge vår mann i Zotac vil denne komme på markedet rundt juli måned. Prisen vil ligge omtrent der Magnus EN970 ligger i dag, muligens med et påslag på omtrent 50 euro.

Det lanseres drøssevis av nye produkter i Taiwan:
Her finner du alle sakene våre fra Computex 2016 »

Les også
Zotac Zbox Magnus EN1070: En liten og heftig spillmaskin helt uten ståk eller bråk
Les også
Zotac fyller ti år – feirer med ny maskinvare
Les også
Slik ser Zotacs første pinne-PC ut
Les også
Med denne mini-PC-en er du klar for VR
Les også
SteamOS er kun ment for én ting
Les også
Zotac Zbox Magnus EN970: Liten og stillegående PC med mye spillytelse
annonse