Tek.no

Nyhet

Samsungs nye kjøleskap kommer med en diger berøringsskjerm

Sjekk hva som er inni kjøleskapet uten å åpne det.

Samsung
5 Jan 2016 18:00

6.1.:Oppdatert med offisiell informasjon om produktet fra Samsung.

Den sørkoreanske elektronikkgiganten Samsung har bevæpnet seg med flere eksempler på frimodig produktdesign i kampen om publikums oppmerksomhet i forkant av CES-messen. Dagen før messen startet lanserte selskapet en rekke nye hvitevarer, hvor det mest oppsiktsvekkende var et kjøleskap med en gigantisk berøringsskjerm.

21,5 tommer

Slik ser det nye smartkjøleskapet ut.
Samsung

Det finnes riktignok allerede kjøleskap med skjermer, men det uvanlige i dette tilfellet er størrelsen. Ifølge en pressemelding fra Samsung måler berøringsskjermen 21,5 tommer, og er dermed temmelig voksen.

Skjermen minner litt om en gigantisk Android-telefon, med et vertikalt design og et knippe berøringssensitive knapper på undersiden, blant annet det som ser ut som en hjem-knapp.

Kjøleskapet kalles Samsung Family Hub Refrigerator, og skjermen skal ifølge produsenten kunne brukes til å for eksempel vise kalendere, fotografier, eller legge igjen notater til andre i familien. Alt dette kan gjøres fra mobiltelefonen din, så vil skjermen på kjøleskapet oppdatere seg.

Se hva som er inni kjøleskapet

Med en app på mobilen kan du sjekke hva som befinner seg i kjøleskapet hjemme.
Samsung

Noe av det kanskje mest spennende med kjøleskapet er at det har tre kameraer på innsiden, som tar et bilde hver gang du lukker døren.

Lurer du på om du er tom for melk eller smør, kan du sjekke det siste bildet fra innsiden av kjøleskapet via mobiltelefonen din – for eksempel når du står i butikken og lurer på om det er noe du har glemt.

Samsung foreslår også at du kan handle matvarene direkte fra skjermen på kjøleskapet. Å hente frem oppskrifter fra nettet er også et naturlig bruksområde.

Kjøleskapet vil lanseres i Norden sommeren 2016, og vil ifølge Samsung koste 57 990 kroner.

Samsung har også store nyheter på lydfronten: Denne lydplanken gir deg Dolby Atmos-lyd i stuen »

Les alle sakene fra CES 2016 på vår samleside »

Les også
Samsung lanserer smart kjøleskap med enorm berøringsskjerm
Les også
Samsung nye lydplanke er noe utenom det vanlige
Les også
Dette er noen av de «unike» produktene Samsung skal vise frem på CES-messen
annonse

Les også